Anne gikk hele Pilgrimsleden

Publisert 08.08.2019 08:25

 IMG_6331
Anne Herud har på forsommeren gått hele Pilgrimsleden fra Oslo til Trondheim. Dette som ei slags markering av at hun hadde gått over i pensjopnistenes rekker. For det meste gikk hun alene, men på deler av turen hadden flge av gode venner og ikke minst av mannen sin Øyvind og bikkja. Her fra starten i Oslo 23.juni. og bruket 33 dager på turen, dvs at hun var framme 25 juli.

IMG_6473
- Her passere jeg Espa og har fin oversikt over Mjøsa

IMG_6672
- Her er det like før jeg kommer til Lillehammer med Mjøsa i bakgrunnen


IMG_6723
- Jeg hadde med meg telt og brukte det rel. sjelden fordi det var mange muligheter for overnatting ellers (Pilgrimsherberger).


IMG_6894
Her har jeg kommet til Vinstra og er halvegs påturen.

HerIMG_7092
- Her har jeg fått følge av Øyvind, Maria og Lukas før turen over Dovrefjell. Dovrebygda i bakgrunnen.

IMG_7281

Turen over Dovre gikk som en drøm, her ved det høyeste punktet  på turen..

Men jeg måtte innrømme at jeg fikk litt hjemlengsel da jeg så Alvdalssølen og Rendalssølen i horisonten.
Ellers treffer jeg noen artige folk på veien, blant annet en nederlandsk prest på 79 år som har gått fra Oslo. Da han var 68 brukte han ett år på å gå fra Belgia til Jerusalem. Så livet er ikke over selv om man er pensjonist! Det er ikke veldig mange jeg treffer på en dag, men nesten alle er utlendinger. Hittil har jeg bare truffet to norske, et ektepar fra Asker, som går hele leden, så jeg får i hvert fall praktisert engelsken min.


IMG_7460
Pilgrimsleden er markert med standard skilt bortsett fra vedkirkene der det ofte var merkesteiner som anga avstanden til Nidaros, som her ved på Voll ved Rennebu kirke. 

IMG_7793
Så var eventyret ute! Takk for alle hyggelige mailer og meldinger på veien. Jeg har ikke alltid fått svart på dem, fordi jeg har hatt sparsomt med både batteri og dekning, men mest fordi jeg har vært helt skutt hver kveld. Turen har vært mye hardere enn jeg trodde, men likevel helt fantastisk. Jeg har vært kjempeheldig med været og virkelig fått sett Norge fra «innsida». Marianne, José og Mariken overrasket meg skikkelig og fulgte meg de 11 siste kilometerne til Nidarosdomen. Det var kjempestas!!!
Fortsatt god sommer.
Hilsen Anne