Etter Fossedagene: Marianne Andresen og Siri Brænd - et godt tospann

Publisert 19.09.2019 08:09
1-IMG_2554

Foto: Marianne Andresen og Siri Brænd

Marianne Andresen – enken etter tobakkskongen Johan H. Andresen, var en av tre utstillere under kunstutstillinegn på Jomsborg. Foruten hennes kunstutstilling, solgte hun også boka: " Marianne Andresen – 70 år som kunstner "

Bakgrunn:

Marianne Andresen var svensk grevedatter som giftet seg med arvtakeren til et av Norges rikeste industridynastier, Johan H. Andresen.
Hun er utdannet billedkunstner ved akademier i München og Stockholm
og har hele sitt liv arbeidet med sin kunst; i Sverige, i Norge og på reiser.
Marianne Andresen holdt med stor suksess sin første separatutstilling i 2017 etter å ha holdt sitt talent skjult for alle utenom de nærmeste i nesten 70 år .

Når hun nå holdt en utstilling på lokalt Jomsborg i Sollia, ga hun inntekter fra salg av bilder  på utstillingen går uavkortet til  barna ved Sollia skole/ barnehage.

 
Solla.net tok en prat med Marianne Andresen etter åpningen av kunstutstillingen

Siri inviterte

- Jeg ble faktisk invitert til Sollia av Siri Brænd, forteller Marianne Andresen, en av utstillerne på Jomsborg under Fossedagene.

- Siri som er min personlige assistent, kjente jo Fossedagene fra før og mente at det ville være interessant for meg å være med på dette. Da jeg fikk henvendelsen av Marit Blæsterdalen, sa jeg umiddelbart ja til å delta. Jeg hadde aldri vært i Sollia tidligere. Den eneste tilknytningen min til dette området, er at jeg har ett av Sohlbergbildene hjemme.

Tok fra skisseblokka

- Jeg rammet det jeg trodde skulle passe her i Sollia med sin nærhet til fjellene. Jeg er selv veldig glad i naturen sjøl om jeg nå har lagt bort fiskestanga. Jeg maler som jeg ser og opplever naturen: dyr. Landskap og ikke minst mennesker i arbeid. Jeg har alltid skisseblokken med meg, og selv i dag tidlig da jeg så ut gjennom vinduet på rommet mitt på Rondane Gjestegård, ble det å sette i gang.


Vokst opp på landet

- Jeg har vokst opp på landet. Kontakten med livet der og vanlige arbeidsfolk har vært en del av min barndom og har preget meg. Dessuten blir jeg inspirert av å være sammen med andre mennesker slik som her i dag. Det gjør at jeg ikke får tid til å bli gammel, og husk det viktigste: at vi er alle mennesker, avslutter Marianne Andresen som i de siste 12 årene har hatt Siri Brænd fra oppi Moa, datter av Sigrid og Erik Brænd, som personlig assistent.

Opplevde mye i Sollia

Marianne Andresen fikk med seg mye under sitt besøk i Sollia. Hun var på Sollia Krigshistoriske museum hos Jo, hos Tina Buttebergs galleri i Drømmedalen og hun var i Sollia kirke.


H.S. 

-