Foran Fossedagene: Tina Buddeberg kommer til markedsplassen på Jomsborg

Publisert 10.08.2017 07:00

Foran Fossedagene:
Tina Mareen Buddeberg kommer til markedsplassen på Jomsborg

Produkter: tusj- og akvarelltegninger med aktuelle landskaps - og dyremotiver fra Sollia og Drømmedalen, pastellmalerier med landskapsmotiver fra Galleri Drømmedalen, postkort og reproduksjoner.

Offentlig hendelse: male et pastellmaleri på stedet (dersom været tillater det) foran publikum.

 Litt om den vi møter:

Sollia.net brakte nylig nyheten om at Tina Buddeberg er tildelt Hedmark Fylkes kunstnerstipend for 2017.

Tina ble født 1958 i München, Tyskland, og flyttet til Norge i 1986. Hun har vært norsk statsborger siden 1992 og solliværing siden 1998. Hun har sin utdannelse fra skulpturlinjen på Statens Kunstakademi i Oslo, der hun gikk ut i 1998. Hun uttrykker seg innen flere media slik som tegning, skulptur, objektkunst, installasjon, land-art, fotografi, lydkunst, nye medier og performance. Hun har markert seg gjennom kunstprosjekter som Wonderphone: akustiske lytteobjekter som skjerper lyttesansen, Hemmelighetenes Museum: en samling forseglete hemmeligheter (for tiden utstilt på Klevfos Industrimuseum) og Vidundergang: en utsmykning med en serie «sanse-sko» som løper over veggen.

Begrunnelsen for tildelingen av Hedmark fylkeskommunes stipend:

Søker presenterte to prosjekter hvorav et formidlingsprosjekt. Det ene er produksjon av eget kunstnerisk verk Panorama Flow. Det andre er formidling av egne og andre kunstneres verk i det nyetablerte visningsstedet Galleri Drømmedalen. Søkeren har over lang tid arbeidet parallelt med egne kunstneriske verk og det relasjonelle og offentlig tilgjengelige prosjektet Drømmedalen i Sollia. Panorama Flow skal vises i Fossesmuseet i 2017 og i Galleri Drømmedalen skal hun både vise egne arbeider og presentere andre kunstnere.

Juryen la spesielt vekt på hvordan Buddeberg gjennom sin kunstneriske praksis belyser relasjoner mellom menneske og natur, og hvordan hun har etablert en formidlingsarena for dette gjennom inkluderende og helhetlige opplevelser.

 Under Fossedagene 2016s vandring i natur- og kulturlandskapet ved Finstad hadde vi kaffekvile i Nordre Finstad som Tina flyttet til for noen år siden. En del av programmet der var åpningen av Galleri Drømmedalen på den tidligere låven. Dermed ble galleriet kjent for et stort og interessert publikum.

 Galleri Drømmedalen's sommeråpningstider: Fredag, lørdag og søndag fra kl. 12 - 17. Drømmedalen er et prosjekt hvor Tina har realisert sin drøm om å gjøre det en drømmer om.

Les mer om Tina her.


BB

H.S.