Fossedagene; bilder fra vandringa på Mohaugen

Publisert 06.09.2017 07:00

Foto: Nils Erik Ræstad
I flokk og følge i bakkene oppover mot Mohaugen


Tunset påMohaugen var den perfekte arena for å bli orientert om lokalsamfunnet Mogrenda, for her er det utsikt.Tunset var som skapt for dette opplegget.

Eieren av Mohaugen i dag, Edvin Finstad, ga en meget grundig og fengslende innføring både natur og miljø på Mogrenda med mange glimt fra dagliglivet i ei livskraftig grend som i sin tid hadde egen skole og ikke minst badstu, en populær plass for skogsarbeidere på lørdagskvelden eter ei hard uke i skogen.

IMG_0023
Her var det ingen som ikke fulgte med


Takk til TINE som hadde sponset youghurt på alle som et forfriskende mellommåltid før lunch nede på samfunnshuset


 
a'Venke, kona på garden, med det hun menere er et gammelt fossil, anslagsvis ca. 500 mill år gammel; pluss/minus 250 mill år iflg fagfolk.


Eystein Olav Fossum fortallte om gamle originaler på Mogrenda: Bersvend Roen, Sevat Atndalen eller Sevat skinnfellmaker som han også ble kalt samt Tangguten spesielt ble omtalt.   Redaksjonen kommer tilbake med mer utførlige stoff om disse,


Edvin Finstad med sitt oldebarn Edvind - en skikkelig gromgutt på 1 år og 5 mndr.

Foto: Nils Erik Ræstad
Jan Erik Lindgjære t.v. var ingteressert tilhører på fredagen. Han representerte Stor-Elvdal kommune og sitter som leder av kommiteen for kultur og oppvekst. Han fikk en god innføring i hva Fossedagene representerer ift kulturformidling. Her sammen med en nåværende mo'væring Terje Hofstad og tidligere mo'væring Per Modahl.

Foto: Nils Erik Ræstad
Youhurten smakte tydeligvis


Det er pent oppå Mohaugen

Furua trivs og veks i vegkanten oppmed Mohaugen. Tydeligvis god jord i baklia.H.S.