Innspurt mot jul

Publisert 17.09.2020 08:20

20 0917 Glad gris med et fritt liv og eget grishusVi skriver september. Vårens grisekull nærmer seg en endelig dato for sine levedager. Når elgjakta starter 25. september – tidsregningen skifter i løpet av uke 40 fra før elgjakta til under og etter jakta. Det vil si etter jakta kan først komme 24. desember hvis det ikke skjer elgfall tidligere på høsten.20 0917 Setergris Klare og Erik Brænd på vei til s

Den 24. desember har årets vårkull av gris levd sin glade og lykkelige sommer. Den er klødd bak øret og har fått sine rikelige porsjoner av skyller fra husholdningen, bladfôr av ymse slag og solide tilskudd av svinefôr fra ulike produsenter.


20 0917 Venner for livet - slaktes før julSvinegenetikk i rask framgang betyr også endring i det ernæringsmessige behovet til dyra. Større krav stilles til fôrleverandør og svineprodusent når det gjelder fôrsammensetning og riktig bruk av fôret for å opprettholde balansen mellom høy produksjon, god helse og dyrevelferd. Kjærlig omgang med store og små gir glade og lykkelige griser – noe som merkes på smaken av ribbe og medister. Målet er å gi grisen gode levekår med mulighet til å grave og rote, ha en romslig og god spiseplass og til å kose seg i gjørmebad når sommersola steker fra skyfri himmel. Målet er å fore slaktegrisen på en slik måte at det oppnås en høy tilvekst, god fôrutnyttelse og en høy kjøttprosent til en lavest mulig kostnad.

Premien for godt grisehold ligger i smaken på ribbe, kotletter, svinestek og medisterkaker, knakkpølser og hodesylte. 

BB.