Lar ikke "humla suse"

Publisert 28.07.2020 10:45

20 0710 jordet på SjøliDet å forvalte et tidligere småbruk med hus og innmark som fritidseiendom er ikke enkelt. Her er det mange hensyn å ta, både til store og små, både til to-, fire og seksbente. Hos Anne og Glen på Sjøli gjør de et helhjertet forsøk på å gjøre det beste ut av det.

Historien
Respekten for tidligere gereasjoners arbeid og slit med å drive småbruk med dyr og brte opp nok jord til å få det hele til å gå rundt, sitter i. Hus kan rehabiliteres, men jordveien er ikke så enkel å vedlikeholde. Spesielt som på Sjøli der det er for bløt jord til å komme utpå med moderne innhøstingsutstyr

Hva gjør en da?
Jo, de slår enga med plentraktor et par, tre ganger i løpet av sommeren. Det tar sin tid,men det er ingen andre måter å gjøre det på.. Dermed ser jordene ut som nærmest en plen. Dermed blir det rent og pent rundt husa og god tilgang til sjøen. Dessuten ser det rett og slett velstelt og pent ut. I så måte ivaretar de en tradisjon på Sjøli.

IMG_3062Men hva med de pollenerende innsektene?
- de som er avgjørende for det biologiske mangfoldet.
Jo, Anne og Glen slå ikke alle jordene og setter dessuten igjne en god kant rundt jordene til blomstereng. I tillegg setter de oppp et eget "bihotell" for de pollenisernede innsektene, sjølsagt med ei rik blomstgereng som nærmestye nabo. 

H.S.