Minner om kunstutstillingen på Jomsborg under Fossedagene

Publisert 04.09.2019 11:09
FOSSEDAGENE i Sollia
KUNSTUTSTILLING i SOLLIA
6. SEPTEMBER – 8. SEPTEMBER 2019
LOKALET JOMSBORG
Åpning av salgsutstilling fredag 6. september kl. 15.00
Åpent lørdag 10.00 – 17.00 og søndag kl. 12.00 – 14.30
Servering:       Fredag: Salg av middag: Bacalao med foccacia,  kaffe med kake
Lørdag og søndag- Salg av suppe, kaker og kaffe.

- Vi er stolte av å presentere en eksklusiv kunstutstilling på lokalet Jomsborg under Fossedagene 6. -8. september i Sollia, sier lederen i kunstutstillingskomiteen Bente Høyer19 0829 Marianne Andersen gaveMarianne Andresen –  enken etter tobakkskongen Johan H. Andresen, er aktuell med kunstutstilling og boka: " Marianne Andresen – 70 år som kunstner " under utstillingen.

Marianne Andresen var svensk grevedatter som giftet seg med arvtakeren til et av Norges rikeste industridynastier, Johan H. Andresen.
Hun er utdannet billedkunstner ved akademier i München og Stockholm
og har hele sitt liv arbeidet med sin kunst; i Sverige, i Norge og på reiser.
Marianne Andresen holdt med stor suksess sin første separatutstilling i 2017 etter å ha holdt sitt talent skjult for alle utenom de nærmeste i nesten 70 år .

Når hun nå holder en utstilling på lokalt Jomsborg i Sollia, gir hun inntekter fra  salg av bilder  på utstillingen går uavkortet til  barna ved Sollia skole/ barnehage.19 0904 Nina Seeberg ull og skinnNina Seeberg – skinn/ull

Nina Seeberg er utdannet sykepleier, men har alltid forholdt seg til ull og skinn og tekstilt håndverk. Hun  var en del av arbeidsfellesskapet Rissehjulet i Oslo på 1980-tallet, og har stilt ut i en rekke gallerier og kollektivutstillinger i Norge og Sverige så vel som  deltatt på kunsthåndverkmarkeder. Hun har også arbeidet på folkemuseet i Oslo. Nina har i dag verksted hjemme i Vettaliveien i Oslo. Nina sier; «I all tid har folk laget sine egne klær. Jeg har hele livet hatt en lidenskap for alt som kan lages og gjenskapes og gjenbrukes. I dag blir ull av garn og saueskinn omformet og tilpasset den enkelte i ulike fasonger. Strikkekåper blir til ninakåpe og skinnvotter til stasvotter. Jeg vil at kunden får noe personlig som kan gjenspeile det unike for den enkelte». Seeberg er inspirert av gammelt håndverk, og -teknikker, som broderier på vanter i Telemark og Hallingdal fra 1800-tallet, og tinntrådbroderier på sørsamiske stasvotter.

Følg Nina Seeberg  på Facebook eller  instagram: ninakaape

 

19 0904 Eva Wold keramikkEva Vold - keramikk

Eva Vold er utdannet ved Statens kunst og Håndverkskole i Oslo, med hovedoppgave  i 1989-90.  Allerede i 1990 ble hun invitert til sin første utstilling i Kunstnerforbundet i Oslo, og har siden stilt ut i mange gallerier og kunsthåndverkmarkeder over hele landet. I tillegg er hun innkjøpt av en rekke utenlandske samlinger, blant annet Helen Butt Gallery  i New York og Schlesvig Holsteinishes Landes Museum i Schlesvig -1992.  Hun har også laget utsmykning til Den Norske ambassaden i Vilnius, -1993. Eva Vold  har eget verksted på Tåsen i Oslo. Hun lager unike bruksgjenstander; tekanner, kopper, fat og boller, og den hvite leiren gjør at gjenstandene blir spesielt tynne og transparente, fargene ekstra lysende og gjennomskinnelige. Du finner keramikken hennes blant annet på Format i Bergen og Oslo, Lillehammer kunstmuseum, Kunstnersenteret i Oppland, Kunnstnerforbundet i Oslo og Trondheim, galleri Villvin i Risør, og en rekke andre gallerier og museer.

Følg Eva Vold på Facebook: Eva Vold Porselen


H.S.