På banen igjen

Publisert 05.01.2020 13:13
1-20 0104 folldøler
Øyvind Sletten - nr. to fra høyre på bildet - skjøt lørdag et 15m-stevne i Ø.Rendal - som medlem av Sollia skytterlag. Denne var en meget gledelige og nærmest "historiske" begivenheten i Sollia skytterlags historie idet det trolig er fire og et halvt r siden det deltk en skytter fra Sollia skytterlag på et stevne i regi av Det frivillige Skyttervesen. Det var nå avdøde Torgrim Næsset som den gang deltok på Landsskytterstevnet på Lesja.
Øyvind som skyter i kl. 1 fikk 314 poeng, men han er på gang - denne gangen sammen med solide folldøler der vi på bilde finner fra høyre Arne Brendryen, Øyvind Sletten, Stein Arne Brendryen - kl. 1 - og Ingrid Nøkleby Brendryen som skyter i junior. dermed er Sollia skytterlag på banen igjen og vi venter spent på fortsettelsen.

IMG_5440Jaktskytterlag
Sollia skytterlag som ble stiftet i 1865 og dermed er att av de eldste i distriktet, drives nå som et mer eller mindre jaktskytterlag, men da som medlem i Det frivillige Skyttervesen. Dette er en driftsmodell som passer Sollia skytterlag perfekt i øyeblikket der de årlige jakltfeltrundene på skytebanen og Mogrenda trekker skyttere fra fjern og nær.
Sollia skytterlag har også rehabilietrt skyteaneanlegget på Langtjernbakken til å bli et innbydende anlegg skreddersydd for jegere, men også til bruk for DFS-skyttere. Det er montert fire elektroniske skiver på 100m og ei på 300 m.
22 0509 Sollia skytterlag emblem
Rik historie
Sollia skytterlag har ei lang og rik historie å se tilbake på. Toppen rent arr.messig var det store 100 års jubileumsstevnet i 1965. Laget har gjennom tidene hatt flere meget framstående skyttere der Ola Nesset var den store skytteren på 1960-tallet.

H.S.
I tillegg har de ei flott bane for lerdueskyting, denne også for å gi jegrne trening på hagle.