På tur innover att

Publisert 01.07.2020 10:10

20 0630 Anne Marit og Hallvor-001Tirsdag kunne Anne-Marie og Hallvor Skjøren laste opp baggasjen i gammelbussen og legge i veg innover att mot sitt kjære Breisjøseter. Etter 41 år sammen på Breisjøseter der det har gått i ett kjør og velså det i sesongene, har de nå kunne ta seg et par dager fri framme i bygda. Det er noe som er helt nytt for de to. Men siden sønnen Håkon Magne og kona overtok ansvaret for drifta i 2019, har det nærmest umulige vært mulig.

Ingen nybegynnere
Men "gammelfolket" er gode å ha og stiller gjerne opp til en ny sesong. Og de er på ingen måte noen nybegynnere. Anne-Marit startet på Breisjøseter som hennes foreldre drev, med å hjelpe til sommeren 1972. Senere fulgte Hallvor med på lasset i 1979. Nå assisterer Anne-Marit sønnen Håkon Magne (gourmetkokken) på kjøkkenet, mens Hallvor pusler rundt som vanlig og virkeliggjør mottoet til HV: overalt, alltid.

Ny buss
- Vi kjører gammelbussen i dag, sier Hallvor, - men faktisk har Håkon Magne solgt en scooter og kjøpt en buss. Den er faktisk resistrert slik at den kan kjøre på off. veg.

Skreddersy
- Vi satser etter hvert på å kunne hente gjester ikke bare ved Sjølisetra, men lenger unna og skreddersy opplegg for dem. Da måtte vi ha en buss med skilter. Dette kan også sees i sammenheng med tilbudet om matopplevelser, sier Håkon Magne Skjøren

Breisjøfestivalen
Ett av høgdepunketene i sommersesnoinngen er Breisjøfestivalen. Her ble de 200 "Coronabillettene" solgt på rekordtid.  Dette er åttende gang denne festivalen blir arr., de aller fleste i fint vær. Det blir noen nye vaskerutiner, ellers vil vi at Breisjøfestivalen i likhet med opphold her ellers, skal være et trygt sted å være, sier Håkon Magne Skjøren ei og ei halv uke før det barker løs. 

Spent på sommeren
Når vi ser på bestillingene, ser dette ut til å bli en vanlig sommer, sier Hallvor. - Vi satser som vanlig på friluftsturistene og lokker med god mat og drikke.
 

Matopplevelser
I år retter vi spesielt oppmerksomheten på matopplevelsekvelder. Før hadde vi dette i helgene, men nå tilbyr vi dette hele tida. Vi gjør det som på en vanlig restaurant der du må bestille bord på forhand. Ukedagene kan kanskje bli de enkleste å sikre seg matopplevelsene på. Hva med en dagstur til fots eller med sykkel fra Sollia med gourmetmiddag og overnatting?, sier Håkon Magne Skjøren.  

Les mer om Breisjøseter Turisthytte her