På Jomsborg Fosselørdagen: Aktivitet for barn - kaste på stikka

Publisert 03.09.2019 11:44

19 0903 kaste på stikke HøydalsmoIll.foto fra nettet
Ny aktivitet for barn på Jomsborg på Fosselørdagen: Kaste på stikka
I år skal vi etablere en aktivitet for barn. Den bør foregå på en godt synlig plass foran Jomsborg,  kanskje mot kroken ved sceneinngangen. Det bør vær nokså flatt og helst ikke sjenerende gress der myntene skal lande. En kasteavstand på ca. 4 meter passer bra, kanskje 5 m for voksne dvs. i kaste-på-stikka-universet 14 (nykonfirmerte år), avstanden merkes med en godt synlig strek. Kanskje egen konkurranse for 50-årsjubileumskonfirmanter?

femc3b8ringerMyntene lånes ut
Ole Sollien blir general for dette. Myntene leveres kasterne i poser med ti gamle femøringer, én serie kast koster ti kroner. Myntene lånes ut og plukkes opp uten romling med det samme. Den beste plasseringen måles med millimeters nøyaktighet.


"Store" pengepremier

En stor pott penger, 50 kronestykker, romles til slutt kl. 15, ev. 16 hvis køen er lang kl. 15 – alle må få sjansen til å oppdage eller gjenoppdage den skarpe følelsen av konkurranse.

 Diplom til de beste

Det blir laget diplom til de tre beste i konkurransen. Kjente designfirmaer slåss for tiden om å lage diplom til konkurransen. Det er en tøff konkurranse etter mønster fra utlysning av det å kjøre jernbane, beslutningen er gjort på kammerset på forhånd. Etter mønster fra det nye Vy kan det oppstå forsinkelser!

Vandrestikke

Det blir også laget en vandrestikke med plate, stikke og en optimalt plassert femøring – alle husker vel gispet i kretsen rundt stikka da femøringen landet på høykant og sto oppreist mot stikka? Den var ikke god å slå, men kunne i god konkurranseånd klinkes unna!

BB