1. august er datoen

Publisert 31.07.2020 10:23

20 0731 oterfiskeFangsten på bildet ble tatt på oter på Atnasjøen i går kveld og viser Atnsjøen på sitt beste. Kvalitetsfisk "all over". Dette er unektelig litt av en berikelse for de som disponerer båt, bl.a. de mange hytteeiere i omådet. Dvs. nok en grunn til å ha hytte i Sollia. 

Oterfisket i Atnasjøen for utenbygdsboende ble tillat i fjor . Dette gjelder kun i juli mnd. Det er ei oprdning som mange nyter godt av, vel også begge de nevnte sjøene.

Dette fisket slutter i dag fredag 31. juli


Uklart
Problemet er bare at denne datoen 1. august ikke framkommer på fiskekortet. For å kunne fiske med oter utstedes de nemlig ikke noe eget oterkort for utenbygdsboende, men et seongkort. Der står det ikke noe om oterfiske i det hele tatt.

Klart
Det som er klart er at oterfiske på Atnasjøen er tillatt for utenbygdsboebde i juli mnd. Ootetfiske på Setningssjøen er tillatt i hele seosngen. Det samme gjelder for oterfiske på Atnasjøen for innenbygdsboebde og rettighetshavere 
Informasjon om dette henger på alle infotavlene til Atna Fiskeforening, men er altså ikke nevnt på sesnongkortet eller info på fiskedelen av den utmerkede hjemmsida til Sollia Fjellstyre. 

Ingen tvil
Men det skal ikke herske noen tvil. 1. augusr er det slutt på oterfiske på Atnasjøen for utenbygdsboende. Enkelt og greit og ikke til å misforstå, men da bør dette beskrives på fiskekortet eller i et eget vedlegg som gis til alle som kjøper sesnongkort.
Les fiskereglene for Atna iskeforening her

H.S.