Fant pilspiss på Grytvola

Publisert 28.09.2019 10:40

1-021Har en liten historie fra villreinjakta fra Dag Lønhøiden som fant en pilspiss midt i stien mellom Grytvola og Grythatten. Dette funnet bekrefter at Dag ikke var den første rensjegeren her:

- Jeg jaktet fra Grytvola på morran, etter at tåka hadde letta. Fikk se rein i Storgrytdalen og var på veg ned for å se om jeg fant de igjen. Da møtte jeg "de tre bukkene bruse" i tregrensa. En storbukk, en mellom og en liten - mulig simle. De tre bukkene bruse fikk se meg samtidig som jeg så dem, og de strøk avsted i tregrensa sørover mot Grythatten. Jeg forsøkte å følge på, og tilslutt stoppet de opp. Jeg forsøkte å komme innpå, men de fikk se meg da det var veldig flatt. Da sa de takk for seg, og dro ned i skogen igjen.

På vei opp mot Grytvola igjen var jeg skuffet over meg sjøl, og gikk å så ned i bakken de siste bratte bakkene. Da plutselig.. fikk jeg se  - nesten under beinet mitt.. 
Det var da en rar stein, ser nesten ut som... 
Jeg tråkket aldri ned, flyttet beinet tilbake og bøyde meg.
1-19 0927 pilspiss i Grytvola
JO - det VAR jammen en pilspiss! En rusten, men godt bevart pilspiss lå midt i stien!
Du verden. Jeg har sjøl gått den stien 4-5 ganger før uten å se den, og det må ha vært mange som har skrittet over den uten å legge merke til den.

Det ble en liten opptur. Moro å vite at man ikke er den første reinsjegeren her..

 Spissen er sendt inn til fylkeskontoret, og forhåpentligvis får jeg et anslag om alder - om ett år eller to..... 

D.L.

H.S.