Får ikke bruke bilder fra HA

Publisert 06.12.2017 08:59

Berulf Vaagan driver og skriver på bok om Bjørkebollen og dette skirennets rike historie. Han har jobbet med dette prosjektet ei god stund - Nå har jeg kommet langt med teksten til boka om Bjørkebollrennet og er i ferd med å klargjøre bildene.
sollia.net har stilt en god del bilder til disposisjon vederlagsfritt. Dette skulle bare mangle, sier redaktør Jo Øvergaard. Vi ber bare om å bli oppgitt som kilde.
Men det dukker opp en overraskelse: HA - Hamar Arbeiderblad har rettigheter til de bildene som Berulf ønsker å bruke. De nekter han å bruke bilde sine uten å få betaling.
Og det er ikke nok med det:

- Fra Stor-Elvdal historielag har jeg ikke fått den hjelpa med bilder jeg hadde håpet på. Et knippe bilder som jeg ønsker å bruke, har Digitalmuseet rettighetene til. Jeg forsøker å finne løsning via en museumsmann så jeg slipper å kjøpe bildene dyrt, sier Berulf Vaagan.

Fortsatt er det vel grunn til å oppfordre folk som leser dette og som har gamle bilder fra Bjørkebollrennet om å ta kontakt med Berulf.

Det kan skje på epost til  bvaagan@online.no  eller sms til 901 22 145, eller brevpost til Berulf Vaagan, Ulbergvegen 3, 2630 Ringebu.

Les tidligere artikkel her

H.S.