FIAS halverer prisen

Publisert 02.01.2018 22:43

FIAS halverer prisen på levering av restavfall til gjenvinningsstasjonene. Dessuten viderefører de tilbudet om Avfallstaxi for de som har vanskeligheter med å dra til gjenvinningsstasjoene sjøl. Dette kan være en attraktiv ordning for hytteeiere som ikke synes det er like praktisk å kjøre til Folldal eller Koppang.

FIAS ønsker godt nytt år med å sette ned prisen for levering av restavfall og grovavfall på gjenvinningsstasjonene. Prisen er nå kun 20,- pr. sekk, eller 200,- for 1 m3. Også i fjor ble prisen redusert, så i løpet av to år er prisen på denne type avfall halvert.

Prisene du betaler på FIAS sine gjenvinningsstasjoner er todelt. Kildesortert avfall leverer du gratis, mens restavfall, dvs. avfall som ikke kan gjenvinnes til nye materialer, må du betale for. Dette gjør vi for å motivere til kildesortering og avfallsreduksjon, til beste for både miljøet og lommeboka. For bedrifter og virksomheter gjelder egne priser, ettersom de ikke betaler renovasjonsgebyr. De kan selv velge hvem de vil levere avfallet sitt til, så lenge det er til et godkjent mottak.

FIAS viderefører tilbudet om Avfallstaxi

Ikke alle har mulighet til å dra til gjenvinningsstasjonen selv. De kan bestille Avfallstaxi fra FIAS. Prisen er kr. 300,- for oppmøte, og ellers samme pris for avfallet som ved levering til gjenvinningsstasjonen. Hvis du vil at vi skal hente farlig avfall, elektriske gjenstander, bøker, tekstiler, papp, kartong, glass- og metallemballasje, betaler du mao. kun for oppmøte. Møbler og madrasser prises som grovavfall. Avfallstaxi har faste ruter, og betjener hver kommune to ganger pr. måned.

 Les mer om FIAS og deres  tjenester på www.fias.no, og følg dem gjerne på Facebook.

 

med vennlig hilsen

Fjellregionen Interkommunale Avfallsselskap as

 

Hanne Maageng Olsen

Kommunikasjonssjef

Tlf. 62 49 48 00

Mobil. 415 16 830

hanne.maageng.olsen@fias.no