Foran Fossedagene: Hesteskyss

Publisert 17.07.2017 08:11

Hesteskyss på Fossedagene
- og du kan oppleve Rondane med hest foran vogna før det

 Arr. av Fossedagene er glade for å fortelle at det igjen blir mulighet for store og små til å ta hesteskyss mellom Jomsborg og Vannbruksmuseet på Fossedagen 2. september. I år som foregående år stiller Martin Kjønsberg igjen med sin trille og fjordinger forspent.

 Kvebergsøya gard kan dessuten lokke med hestekjørt tur i Rondane før det.

Info om Kvebergsøya Gard sitt opplegg for turer med fjordhest og vogn

Oppdag Rondane Nasjonalpark som turistene på 1800-tallet – reis med fjordhest og vogn – en spesiell opplevelse - et minne for livet! Du kan kjøre selv med instruktør og guide eller la deg kjøre som en «Lord».

En reise med fjordhest og vogn er en unik mulighet til å oppleve det ypperste av norsk fjellverden og historie. Rondane ble vernet som landets første nasjonalpark i 1962 og utvidet i 2003.

 På hele turen er det med erfaren kusk og guide, men du kan også kjøre hele eller deler av turen selv. Du vil da få ansvaret for hesten/e og opplæring før turen.

Nasjonalsymbol
Den norske fjordhesten er selve nasjonalsymbolet, og med sitt urpreg, gode gemytt, nøysomhet og sterke bygning er denne lille hesten skapt for bruk i norske fjell.

Den drar oss fram på gamle veger, over lavkledde furumoer, gjennom bjørkeskog og snaufjell. Bekvemme vogner og et rolig tempo gjør turen til en fantastisk opplevelse av det storslåtte landskapet, men gir oss også muligheten til å oppleve de rike detaljene i plante- og dyrelivet underveis. På hele turen er landskapet preget av istidens krefter, men også rik på spor fra en førhistorisk jaktkultur og et kulturlandskap fra vår nære fortid. Mange eventyr, sagn og historier har sin opprinnelse i vår fjellverden.

 Datoer: 15.07.-21.07. og 13.08.-19.08.2017; pris per dag fra kr. 750,- pr pers.

 Det er mulig å delta for en dag på de oppsatte turene eller etter forespørsel andre dager.

 Ta kontakt med oss for påmelding og dag til dag program! Velkommen til en unik opplevelse!

 Eris& Martin

Kvebergsøya Gard

2582 Grimsbu

Tlf. 4161 3941

H.S.