Fosedagene hedret bureiserne

Publisert 09.09.2019 11:52

1-IMG_2495Fossedagene hedret bureiserne
Fossedagene fikk virkelig hedret minnet til bureiserne i Sollia gjennom ei meget interessant kulturvandring i Ytterdalen på fredag og gjennom en meget fyldig utstilling i Fossehuset i de tre dagene Fossedagene varte. Men Fossedagene er så mye, mye mer som kunst-/salgsutstlling på Jomsborg, fotoutstilling med kåring av årets bilde oppe i skolen, natursti, stikkekasting og sist men ikke minst et flott og mangesidig Fossemarked, alt dette oppe på Jomsborg. Og nyttav åtret eget opplegg på Solhaug Camping.

Blogger
Men kan allerede nå ha den gleden av via to linker å publisere referat fra fredangens bureisingsvandring i Ytterdalen og lørdagens opplegg med utstilling i Fossen laget av den  nederlandske bloggeren Nardi Eshuis. Hun er ofte i Sollia og redaksjonen takker fo disse to meget fyldige reportasjene.
1. Om fredagens  vandring om bureisinga i Ytterdalen  - les mer

http://nardieshuis.nl/2019/09/07/volksfeest-folkefest-i-sollia-tema-bureising/
2. Om lørdagens opplegg med utstillingen i Fossehuset og omkring Atnbrufossen forøvrig. - les mer
her

http://nardieshuis.nl/2019/09/08/bureising-i-sollia-nieuwe-woonplekken-op-sollia/

Som en kan skjønne, er det all grunn til å takke nederlanddske "medarbeider" Nadie Eshuis for disse linkene.
Se egen sak.

1-9 0907 Peder MyrbakkenStipend
I tillegg kom utdeling av Fossedagenes  stipend til unge kunstnere - sponset av Sparebanken 1 Østlandet - og som i år gikk til Peder Myrbakken - en multikunstner.
1-IMG_2567Beriket Fossedagene

Nytt av året var at Marie Anne Nyeggens opplegg på Solhaug camping var tatt inn under Fossedagsparaplyen. Her var det kunstutstilling med tegninger fra Lars Modahl, det var flott middag med sjølveste Annie (Byskov) og søstera Hanne fra Annies i Ringebu som kokk og servitør og det var konsert med sangerinna Lise-Lotte Holth Hansen som sammen med Tjerd Bakke var en opplevelse.
Ordfører'n
Ordfører Terje Hofstad var med og åpnet både Fossedagene på Jomsborg og arr. oppe på Solhaug Camping. Han roste tiltakene og minte om at Fossedagene var et vikrig bidrag til Sollias ansikt utad.

1-IMG_2624Flott marked
Det var mange og flotte salgstelt i sving på Fossemarkedet på Jomsborg. Her var det mye godt å finne!
1-IMG_2586Takk til de frivillige

Men Fossedagene er så myen takket være at folk stiller opp på dugnad for en god sak. Takk til dere alle for verdifull innstats - nok en gang.

Sollia.met jobber med disse  sakene for videre publiserng.


H.S.