Gla'sak fra Stor-Elvdal kommune:

Publisert 10.05.2019 10:53

terje andreas hoffsatdI løpet av et par måneder vil Berri båndet som Svorka har gjennom bygda, bli utvidet fra 5 MB til 30 MB! Det er Stor-Elvdal kommune som nå i samarbeid med Svorka ruster opp hele nettet i fra Atna. til Folldal grense slik at alle antenner på denne strekningen bli skiftet ut. I tillegg vil det blir tilgang til fiber bredbåndtilknytning både i fra Gammelgarden i nord og sørover. Dermed er vi sikret både fra nord og sør.

Slik at vi ikke får stans i bredbåndet å ved strømutfall eller feil på linja .

Dette har vært en stor ulempe med den nåværende løsningen.

Æres den som æres bør
Stor-Elvdal kommune vedtok nylig forslaget (bordsak) fra ordfører Terje Hofstad, å bevilge 750.000 kr. i tilskudd til dette arbeidet som Svorka nå skal gjennomføre . Kun to stemt imot. Disse to mente at 500.000 kr. skulle være nok dersom abonnentene i betalte høyere egenandel.

Alle abonnenter som har Svorka  kan fortsette med på samme betingelser som i dag, men må betale 1500 kr. dersom installatør må montere ny antenne. Ved egen instalering av ny antenne blir det ingen egenandel.

Som solia.net tidligere har omtalt har Telenor gitt beskjed til alle sine kunder at de fra nå og framover ikke ønsker å reparere feil på .

Dette betyr at både næringsdrivende som er helt avhengig av online tilknytning og alle andre nettbrukere,nå kan glede seg til rask og mye sikrere  nettilgang både i Sollia og Atndalen.

J.Ø.