Her går det unna

Publisert 24.07.2020 11:18

 20 0713 osteformer genDet går unna på Solliaysteriet. Så fort at de strever med å få produere nok.  Å koke brun geitost to ganger i uka holder ikke.Nå tar de opp bestilling. - Alle får ost, men det kan ta litt tid, sier Ellen Marie Tangen. i Solliaysteriet.
Ysteren Lars Erik har måttet ta ei pause, men er tilbake over helga. I tillegg går det unna så det suser med alle de andre produktene i disken. 
1-20 0229 ysteri 2Arbeidsfordeling
- Dette har gjort at vi har måttet tenke på hvordan vi skal organisere oss, sier Ellen Marie. - Vi prøver nå å få tak i en yster til, men foreløbig har vi ikke lykkse med det. Sjøl må jeg konsetrere meg om de andre produktene vi selger. Det er en jobb i seg sjøl å holde unna med sirupstynnkake, faltbrød, syltetøy og kara,mellpudding. Her går nemlig salget strykende. Kvitosten selger vi også stadig mer av og der er vi nå nesten utsolgt. Og denne ostetypen skal jo stå to mndr til lagring. Tanja Vaaler lager kremost der hun nå kan framby fem slag. Også her er salget stigende. - Vi er nå i tenkeboksen på hvordan vi skal organisere oss, sier Ellen Marie som unektelig har et behagelig problem i ei bygd som trenger arbeidsplasser. 

H.S.