Inga Stensrud Tangen - årets unge talent

Publisert 30.08.2017 12:05

Fossedagene i Sollia - Ungt talent 2017

 Inga under en konsert på Øverdalssetra 2017Inga Tangen Stensrud

 Fossedagene har besluttet å gi prisen Årets ungt talent til Inga Tangen Stensrud. Hun får møte publikum under åpningen av Fossedagene 2017 og kunstutstillingen på Jomsborg fredag 1. september, ved Fossehuset lørdag 2., på konserten på Jomsborg om kvelden og i Sollia kirke under høsttakkegudstjenesten søndag 3. sept.

Sparebanken Ostlandet

Sparebanken 1 Østlandet bidrar økonomisk til Fossedagene, bl.a. til at prisen i år som i fjor er 15 000 kroner.

- For oss er det viktig at unge talenter blir sett og gis muligheter, ssier de.

I musikkens tjeneste

Inga Tangen Stensrud står foran et liv i musikkens tjeneste. Hun er hamarjente med aner fra Sollia og 25 år gammel. Nå bor Inga i Oslo hvor hun har etablert seg som utøvende kunstner og har virksomhet med underholdning innen musikk.

Priser

Allerede har hun erobret priser, i 2010 solistprisen i Jømna/Heradsbygd Cup. Hun har stått på mange scener med operaforestillinger – Lillehammer, Hamar og Oslo, hun er både korsanger og kordirigent. Solliværingene hørte henne som solist på en konsert på Solvang i april. Hennes sang har gledet kirkegjengere i mange menigheter.

Sangglad i barndommen

Allerede i barneskolen likte Inga musikk, hun likte å synge, og hun sang gjerne ved arrangementer på skolen. Fra 3. klasse spilte hun i skolens janitsjarkorps. Ja, hun sang alltid.

Skolering i ungdommen

På videregående valgte hun musikklinjen ved Stange videregående med klassisk sang som førstevalg. Derfra gikk turen til Toneheim folkehøgskole med mer musikk og sang. Egentlig var det ikke meningen at det skulle bli et yrkesvalg i sang, men med studier på Norsk musikkhøyskole  ble det sang og musikkpedagogisk virksomhet etter studiene.

Karrierestart

Inga lever et aktivt musikkliv, hun underviser, dirigerer kor og synger selv både i et kor hun samtidig dirigerer og har vært korsanger i Kvinnelige studenters sangforening som nylig ble utropt til verdens beste damekor. For Inga er det siste år hun får være med i prosjektet Norges ungdomskor, aldersgrensen er 26. Her er det to samlinger hvert år og turné med konserter.

 Konsert og opptreden i Sollia

Inga Tangen Stensrud møtte publikum i Sollia med konsert i april i år. De som var der kom begeistret ut. Hun ledet et seminar for koret Corvus Corax og hun sang i kirken. Kirken på Gjøvik kjenner henne og gjennom mange ulike opptredener har hun gitt av seg selv flere steder i Mjøsregionen og hovedstaden. I Sollia får vi høre henne i ulike sjangere. Der blir hun akkompagnert av den unge frilansgitaristen Robert Løkketangen Også han får vi høre mer fra.

 BB