"Jælma" opplegg

Publisert 15.08.2020 20:05

20 0815 Rondane 100 miles- Dette er et "jælma" både løype og opplegg, sa en traust nord-Atndøl der ha sto og såg på opplegget på Straumbuplassen og ikke minst tenkte på løypa. Blikket søker naturlig oppover den bratte lia der Straumbukammpen ruger mot himmelen. Og Gravskaret der løperne skal over, ligger på et betydelig høyere nivå.

Følg løperne i Rondane 100miles " live tracking" her

Harde tak
Forumiddelbart etter kvila på Strambuplassen følger sjølve stigninen opp gjennom Gravskaret. Det blir som en "Mørdarbakken" og Rosinbakke opphøyd i andre potens. Da er det fattig trøst å vite at løypa videre går i "lett" terreng via Breisjøseter, Follandsvangen i Alvdal Vestfjell og videre ned til Grimsbu og opp til Folldal. Ikke akkurat noe hverdagskost etter å ha løpt fra Folldal via Grimsdalen, gjennom Dørålglupen, gjennom Langglupdalen og en sving vestom Bjørnhollia før passering Straumbuplassen.

Det tredje
Dette er det tredje 100 miles stiløpet i Norge. Arrangørene er erfarne ultraløpere som er lidenskapelig opptatt av å finne kvalitetsstier. Det blir dermed minimalt med veiløping. Kun to kilometer er på asfalt. Mye av ruta er på DNT-merkede stier.

Folldal
Start og mål er i Folldal på rundt 700 moh. Innspurten langs hovedgata i Folldal er pyntet med norske flagg som seg hør og bør.

Les merom Rondane 100 (miles) her


H.S.