Malekurs

Publisert 23.05.2012 00:05

Kursholderne Randi Kjeldsen og Anna Helene Landsverk med         veteranen Liv Nesset i midten. Liv Nesset har deltatt på samtlige         Vedic Art -kurs i Sollia.


Malekurs, Vedic Art, på Sør – Nesse
t

 


Fra det lyse og romslige atelieret på låven

Hver vår og hver høst i ti år har det blitt avholdt kurs i Vedic Art på Sør-Nesset. Det Det hele begynte med at kursholder Anna Helene Landsverk, som er ungdomsvenn av Liv Nesset, var på utkikk etter et sted å holde kurs. Sør-Nesset viste seg å ha de kvaliteter som skulle til. Låven ble etter hvert ryddet og skapt om til atelier. Den er nå flott innredet til formålet, med belysning ,staffelier og hylleplass til maleutstyr. I tillegg er det raust med plass i alle retninger.

I løpet av denne uka er tolv kursdeltakere installert for å vie seg til maling og Vedic Art.
Noen har vært her flere ganger tidligere, mens andre er nybegynnere. Enkelte har plassert seg i atelieret på låven, andre maler ute og andre igjen i noen av de øvrige husene. Stemningen som råder er fredfylt, men også fylt med konsentrasjon. Uttrykkene som tar form på lerretene er svært ulike, og helt klart individuelle .

Anna Helen Landsverk og Randi Kjeldsen forteller at et kurs i Vedic Art ikke handler om å lære maleteknikk. Det det handler om er å lære å sette i gang det en har av kreativitet inni seg. Alle mennesker har kreativitet og skaperkraft i seg, men intellektet stenger ofte for dette. Vedic Art-kurs lærer en 17 prinsipper som hjelper en med den skapende prosessen. For det er nettopp prosessen som er viktig, å male uten tanke for teknikk og resultat.

Kristin Vik deltar på Vedic Art-kurs for første gangPå lørdag formiddag er alle velkomne til å ta turen innom Sør-Nesset og bli kjent med Vedic Art. Her blir det mulig å se hvordan det jobbes. Det vil bli servert kaffe og kake. Folk kan gå rundt og kikke og prate, og selvfølgelig stille alle de spørsmål de måtte ha om Vedic Art.
To av Turid Kristine Sems uttrykk Bilde 49: Kursholderne Randi Kjeldsen og

Turid Kristine Sem har tatt turen helt fra Stavern. Hun har valgt å      male utendørs.Tekst og alle fotos Birgitte Løchen for sollia.net