P-forbud til 1. mai

Publisert 23.04.2020 10:11
20 0423 fjelloppsynsmann Ringebu-001Nå, når corona restriksjonene smått slipper taket, lokker fjellet. Denne uka har vi hatt strålende dager i høyfjellet. Fremragende skiføre tel langt utover dagen og sol og blå himmel. Dette har låkket mange skisugende folk til fjells. Ved sjølsyn så vi mange biler parkert ved   Spidsbergseter og Gunstadsetra. Mellom disse to parkeringsplassene er det stopp forbud langs fylkesvei 27.

Slipper opp 1.mai
Vi traff fjelloppsynsmann Pål Lutnes (bildet) fra Ringebu Fjellstyre som hadde satt opp bukker slik at parkeringsforbud ikke er til å misforstå. Dette gjelder fram til 1. mai. Lutnes fortalte til sollia.net at vanligvis  får fjellturistene som har parkert feil, anmodning om å flytte bilen til parkeringsplassen på hver side av fjellet. Men ved gjentagelser så kan det vanke bot. Men ingen slike hittil i år.

Hensyn
Stopp forbudet er innført av hensyn av villrein i dette fjellområdet. Det ikke kan misforstås at her skal ikke parkeres. Han fortalte til sollia.net at mange overtredelser har det ikke vært i vinter og at i de fleste tilfeller blir det anmodning om å flytte bilene til Parkeringsplassene på hver side ved Spidsbergseter og Gunstdseter. Kun ved gjentagelse har det vært snakket om bøtelegging,  men i vinter har det ikke vært noen slike.
 


J.Ø.