På hesteryggen til Trondhjem

Publisert 23.06.2020 09:10
20 0623 Maja Bruu Tanum pÃ¥ vei mot Sjølisetra 21Sommertur Tønsberg-Trondheim til hest

 

Etter en snau måned på hesteryggen har Maja Bruu Tanum tilbakelagt vel 500 km (passert mellom Ringebu og Venabustallen) av en ridetur fra Tønsberg til Trondheim. Neste planlagte etappe er til Polarsirkelen. Søndagens etappe gikk fra Rondetunet til Breisjøseter, en etappe på 23 km. Hun og Veslebrunen har med seg alt de trenger, men benytter også muligheter underveis til å  sove inne og ta det med ro i gode beitehager og på fristende setervoller.

 

I hverdagslivet er Maja sykepleier, og turen gir en solid innhenting i et krevende yrke. For Maja dreier det seg også om å realisere en gammel drøm. Hun har kommet over Hadeland og oppover Gudbrandsdalen til Ringebu. Derfra har turen gått over fjellet og strake retningen nordover – slik det også har vært gjort i tidligere tider da hesten var  til både persontrafikk og varetransport.

 

Noen går, andre sykler Norge på langs, Maja Bruu Tanum bruker hesten i de samme lange strekningene som folk før oss tatt seg fram. Slike realiserte drømmer gir styrke for livet.

 

BB