Slapp unna

Publisert 19.08.2020 09:26

20 0819 Ulv- Vuludalen Skadefellingslaget i Stor-Elvdal måtte nøye oss med dette "blinkskuddet" som Ole Arne Hagen tok av ulven de har jaktet på i Vuludalen i den siste tida. - Det var i femtida om morgenen den 14. august jeg fikk se den stå og se på meg fra oppe i Styggskarshøa på Gudbrandsdalssida inne i Vuludalen. Da var det bare å dra fram fotoutstyret og fyre løs, sier Ole Arne. Avstanden gjorde at ulven var laangt utafor skotthold.

Omfattende 
- Vi har jaktet på denne ulven siden vi fikk de første meldingene om kadaverfunn 8. august, sier lederen i skadefellingslaget i Stor-Elvdal Tord Strand. - Her har vi jaktet sammen med skadefellingslagene fra Ringebu og Sør-Fron. Skadene har skjedd på en sauebestening fra Sør-Fron. Sist lørdag ble det full sanking av den berørte besetningen fra Gudbrandsdalssida. All den tide det ikke er funnet nye kadaver eller skadet sau, tyder det på at ulven trolig er ute av dette området nå, sier Tord Strand.

Solliasau
Det er foreløbig registrert tre lam som er bekreftet tatt av ulv. Det dreier seg om sau som tilhører Arild Hemli og SNO har bekreftet dette.

H.S.