Smaken av det gode liv

Publisert 30.06.2020 09:17
2020-06-30Som en ser så brukes «våre» fjell for å trekke gjester til Savalen. Nå er ikke Sollia og Sjølisetra akkurat i gangavstand fra Savalen, men der arr. de bussturer til ulike objekter i regionen. Her inngår nok en rundtur med buss med besøk i Sollia kirke, Vannbruksmuseet og Sohlbergplassen. Det i seg sjøl gir jo "smaken av det gode liv". 

Nasjonalmotivet
Det med å bruke Rondane og "Nasjonalmotivet" som vises her på bildet har vel reiselivet i Gudbrandsdalen gjort i årevis. Og det er et idyllisk og romantisk skjær over  Utis Sjøliseter. I en mulighetsstudie gjort på 1970-tallet ble denne setra framhevet til å ha store muligheter i reiselivssammenheng.
Atnelien Inn på tunet har skjønt dette og bruker setra som turmål.

Gjensidig nytte
Og det må også være tillatt å nevne at mange på Venabygdsfjellet bruker med god grunn Sollia som en av sine arenaer for friluftsliv. Her finner de høgfjell, store og små innsjøen og vassdrag for kanopadling og fiske. Til gjengjeld har de løype- og alpintilbud om vinteren som de som bor eller har hytte i Sollia etter hvert vet å benytte seg av. Alt er elementer som iukke bare gir smaken av men det gode liv. 

God sommer!


H.S.