Syklet Klepp - Sollia

Publisert 04.06.2020 12:02
20 0604 Fra kommunegrensa søndag kveld
Bildet: Her passerer Ole Kyrre den gamle fylkesgrensa oppe på Venabygdsfjellet. Nå gjenstår bare Endlia nedover og Langtjønnbakken før målet hjemme i Atnbrua. 
Den utflytta solliværingen Ole Kyrre Brænd innledet pinseferien med å sykle hjemmefra ved Klepp og fram til Sollia

- Totalt kom turen på 767 kilometer med totalt 11164 høydemeter, forteller Ole Kyrre. - Total sykkeltid vart snaut 30 timer fordelt på tre etapper:

 

Etappe 1: Kleppe til Rauland

Etappe 2: Rauland til Golsfjellet

Etappe 3: Golsfjellet til Sollia.

 

- Dag 3 skulle jeg syklet RV 204 Lenningen-Værskei og kommet ned i Forset i Gausdal. Den var vinterstengt, så jeg måtte ned Etnedalen til Bruflat og Dokka i stedet. det kostet meg sju mil. 

Rutinert
Ole Kyrre er så avgjort ingen nybegynner på sykkelsetet. - Jeg har i grunnen syklet litt i alle år. De siste fem åra som jeg vil kalle litt aktiv. Jeg deltar i noen større ritt som Den store Styrkeprøven (2x) og f.eks. Jotunheimen Rundt (1x). Men hovedsaken er at jeg gjennom dette holder meg i form, sier Ole Kyrre som til det daglige jobber som ingeniør i Heli-One ( tidligere Helikopterservice) der han driver med vedlikehold, reparasjoner og modifikasjoner av helikoptrer som går på til og fra oljeinstallasjonene ute i Nordsjøen.  

Her er bildene:

20 0604 Farkost

 Farkosten
20 0604 Suleskard 2Suleskaret


20 0604 Gaustadtoppen Lørdag
Gaustatoppen passeres - dette minner jo litt om Tour de France
20 0604 Vinterstengt vei - Lenningen -Værskei
Her vart det bråstopp og bare å snu. Litt rart å tenke på at det ikke var framkommelig med en skarve sykkel.

H.S.