Tone Eggen årets fotograf i Hedmark og Oppland

Publisert 04.12.2017 09:31

Tone Eggen - utflytta solliværing som jobber som fotograf på Lillehammer har blitt kåret som årets fotograf i Hedmark og Oppland. Det er fotograflaugene i hvert av de to fylkene som organiserer denne kåringen der det å bli kåret som årets fotograf regnes som meget prestisjefylt. Sjølve jurien kommer fra laug i et annet fylke.
At Tone ikke er noen hvem som helst bekreftes av at Tone ble kåret til årets fotogra også i 2010 - les mer her

Familien
- Jeg sendt inn fire bilder som alle ble premierte, sier Tone til sollia.net. Det ble en sølv, en bronsje og to bilder som begge fikk hederlig omtale. Det var bare bilder fra familien, av mannen min, dttera vår og katta vår, sier Tone der bildet hun hadde tatt av sin mann Rune fikk høyest poengsum av samtlige bilder som var innsendt.
Tone har svennebrev som fotograf og jobber daglig hos fotograf Kirsti Hovde i Lillehammer. - Jeg har også eget studio hjemme der disse bildene er tatt, sier Tone.

Jeger
Tone som kommer fra Egga nede i Ytterdalen og fra en familie stinn av jakttradisjoner, er en ivrig rensjeger med lang fartstid i fjella i sør-vest.
Se tidligere reportasje fra rensjakta her.

Her er bildene:

Bildet av min mann heter «Rune» og ble i tillegg Årets bilde (Det bildet med høyest poengsum i konkurransen)


Bildet av min datter som holder rundt seg heter «Hold meg» og fikk en bronsje

Det andre bildet av min datter heter «Evina» fikk hederlig omtale


Bildet av katten heter «Link» og fikk hederlig omtale.

- Gøy for meg at dere vil publisere dette, jeg som er Solliværing og veldig stolt av det!!!, sier Tone til slutt til sollia.net.

H.S.