De får fisk

Publisert 31.03.2016 22:15

1-P3280093- I dag vart det 37 fisker, forteller Else Marie og Jonny Strand fra Gjesåsen ved Flisa på veg inn i bilen etter fiske 2. påskedag. De tilhører utvilsomt noen av de mer rutinerte isfiskerne på Atnasjøen. Med hytta Dalebu ved FV 29 norad Nesset som base, bruker de mye av tida til isfiske om vinteren og multeplukking i Vassbulia på sensommeren. Denne vinteren har de tre hele uker her oppe pluss påsken.

Får fisk
Fangstene kan variere veldig fra dag til dag, kan de to fortelle. - I går tok vi 13 kg tilsammen, det var en kanondag, sier Jonny. Fisken er fin med ei gjennomsnittsvekt på kvartkiloen. De levere en del av fangsten til Rondane Gjestegård som dermed kan bruke dette flotte lokale råstoffet i sine menyer.

Hvar er hemmeligheten?
- det er for det meste kona som drar fisken, sier Jonny. Hun har liksom en egen rytme på blinken som tydeligvis fenger fisken. Vi bruker i alle fall bare vanlig blink og maggot men med en iten rød flekk oppe på kroken. Mater gjør vi ikke, men fisker på 3-4 m under isen, aldri på botn på denne tida. Nå begynner nemlig røya å gå oppe i vatnet og i stim, og treffer du på slik vi gjorde det i går, kan du virkelig ta for seg av Atnasjøens gull.

H.S.