Foran Fossedagene 2018 - fredagsprogrammet

Publisert 22.05.2018 07:00

Fredagsvandring i Rondaneglans 

Årets fredagsvandring går i natur- og kulturlandskapet i Nesgrenda. Frammøte på merket P-plass ved Nordre Nesset - Sjokladelåven.

På programmet: Vitenskapsgården Sør-Nesset med sporene etter brødrene Guldberg, forskerne innen naturvitenskap og humaniora, vilt- og fiskeforskning, fiskeklekkeri og settefiskoppdrett, idémyldring med nasjonalpark som resultat – og mye annet spennende.

Stopp på Midt-Nesset med historien om Pål Stakston, Musvolsetra, Fagervoll og turismen i pionertida. Skyssbåt og god mat.

Vi går til Nordre Nesset – DNTs port til Rondane i flere tiår. Der hører vi om patentfører Ole Nesset som skapte mye av rutenettet, Sohlbergs kamp med et gjenstridig motiv, jødebarnet som bodde her anonymt under krigen – og annen glemt historie. Nistepakke med muligheter for konfektdessert fra Sjokoladelåven.

Etter matrast rusler vi videre til Furulund og historien om Frithjof Nansen på vandring. Megrunnslia som hyttefelt ble basis for store friluftsopplevelser hos mange. Herfra kan vi skue mye av det vakre Rondane.

I Fossehuset er det åpen temautstilling om jakt, fangst, fiske og friluftsliv og Den Norske Turistforening (DNT) i 150 år.

På Jomsborg åpnes Fossedagene 2018 med salgsutstilling for kunst: akvarell, grafikk, brukskunst  mm, og på Sollia skole fotoutstilling med  kalender 2019, kort og bilder. Kåring av publikums bilde. Åpen kafé -  bacalao med foccacia, kaffe og kaker.