Fossedagsreportasje på nederlandsk

Publisert 09.09.2019 12:11

1-19 0906 Nardi Eshius bloggerNardi Eshuis med fossedagsreportasje på nederlandsk

Bildet:

Nardi Eshius  på bureisingsbruket Opsal med bureiserhjemmet til Borgefamilien.

Fra bloggen til solliavennen Nardi Eshius  har vi lånt hennes bildereportasjer fra Fossedagene i Sollia.  Arrangøren er svært takknemlig for at andre deler av sine inntrykk, jo flere som ser og deler, desto mer verdifull blir den samlede reportasjen fra arrangementet. Det blir dugnadsinnsats på sitt beste - slik dette arrangementet er i sin helhet.

Hun og mannen har feriert i Norge i 20 år før de bosatte seg på Svelvik ved Drammensfjorden i år. I Sollia har de holdt til på Solhaug Camping og laget fotoreportasjer også derfra i fjor.

Som lenkene her på Sollia.net viser
http://nardieshuis.nl/2019/09/07/volksfeest-folkefest-i-sollia-tema-bureising/

http://nardieshuis.nl/2019/09/08/bureising-i-sollia-nieuwe-woonplekken-op-sollia/

, var hun med på vandringen i natur- og kulturlandskapet i Ytterdalen fredag 6. september. Der var hovedtemaet bureisingen i Sollia med spesiell oppmerksomhet på bureisingen i øverste del av Ytterdalen - Ytre Setningsdalen. Som vi kan se har hun også knepet et par solliværinger på ripsslang i hagen på bureisingsbruket Opsal - for øvrig etablert i 1939.

 

Nardi har også viet utstillingen Bureising i Sollia stor oppmerksomhet, og i sin blogg løftet fram bildeglimt fra både før og nå.