Fossehuset i Sollia - høydeppunkter 2014

Publisert 13.12.2014 09:17

Fossehuset i Sollia - høydepunkter 2014

 Det skader ikke å se seg tilbake en gang i blant. Hente fram gode minner og kunne glede seg over dem. Snart ebber året 2014 ut av tiden og vi møter et nytt og ubrukt år 2015 om ikke så lenge.

 Sommeren 2014 var den første sommersesongen med Fossehuset i Sollia. Det var en gledens dag da fylkesråd Lasse Juliusssen kom ens ærend for å åpne det flotte nybygget ved Atnfossen for ordinær drift. Janne Mellum representerte Stor-Elvdal kommune og kultursektoren.

 Åpningshelgen tok nesten pusten fra oss: fredag ettermiddag og kveld - galleriåpning , konsert og dans i det nye Fossehuset og lørdag formiddag kurs om urtebrennevin ved Per Harald Grue med etterfølgende samling av urter til produksjon av dram – fra en vårlig dal til et fonnflekket Ringebufjell. Snart er det tid for prøvesmaking!

 Under Fossedagene 2013 uttrykte Kristin Skrivervik beundring for Fossehuset og sa umiddelbart at det var som skapt for utstilling av kunst og at hun kunne ha lyst til å stille ut der. Hun ble spontant invitert – det samme ble “vår egen kunstner” Kjell E. Midthun, begge fra Østerdalen men med helt forskjellige kunstnerlige uttrykksformer, selv om begge er inspirert av natur- og kulturlandskap. Så ble det de to så la grunnlaget for en suksessfull utstillingssommer i Fossehuset – både publikums- og salgssuksess.

 Vannbruksmuset slo på stortromma, det vil si de satset på de beste kreftere med konsert og dans. Lillebror Vasaasen er en fantastisk spillemann, gjøgler og sanger og med støtte av en virutos og spilleglad Oline Bakkom på fela og den Trygge Bekkevold med gitaren fikk publikum en meget stor valuta for frammøtet. Oline og Lillebror var med på konserten på Fossedagene også, og de blir å høre på Fossedagene 2015 med konsert og dans til et fullt orkester. Dere kan glede dere, folkens! Her er før øvrig en smakebit: Hønsgårdpolka

https://www.youtube.com/watch?v=V0-fEzK2ehc

 Dansen og gleden fortsatte i den lyse midtsommernatta, for noen til de små morgentimer og soloppgange over Rondane.
Fra åpninga av Sohlbergutstillingen. Foto Bjørn Brænd
Fylkesråd Lasse Juliussen og kultursjef Janne Mellum.

Kjell  E Midthun og Kristin Skrivervik er på plass. Foto Bjørn Brænd
Kristin Skrivervik og Kjell E. Midthun var de første utstillerne i Fossehuset galleri

Vasaasen trio spilte til konsert og dans. Foto Bjørn Brænd
 Vasaasen trio spilte til konsert og dans

 Lydhørt publikum. Foto Bjørn BrændEt lydhørt publikum fikk en stor opplevelse i Fossehuset

Per Brænd spiller til neste år. Foto Bjørn Brænd


 Til høsten skal vår egenann Per Brænd (92) og Lillebror gjørre noen nummer sammen, det avtalte de.Sommernmatta er ennnå ung. Foto Bjørn Brænd

Sommernatta er alltid ung

B.B.