Høydepunkt Fossedagene 2014: Spikkeglede

Publisert 19.12.2014 09:44

Høydepunkt Fossedagene 2014: Spikkeglede
Fra spikkekrset under Fossedagene 2014. Foto Bjørn Brænd 156
Spikkekurset ble en av høydepunktene under årets Fossedager. Omkring 30 barn samlet seg ivrig på tømmerstokkene som ble lagt ut for å sitte på.

 Det var mulig for deltakere i alle aldere og med alle nivåer av ferdighet å bli med. Maken til entusiasme, formingsvilje og resultatglede skal vi lete lenge etter. Vi har fått tilbakemelding fra flere om at dette ble starten for mange smårollinger med å håndtere kniv. Det er morsomt å forme med kniv, og for å gjøre det må noen elementære ferdigheter læres og øves opp. Vi kom i gang på høstens spikkeøkt.

 Det å kjenne emnets motstand mot å bli formet og skape en liten bruksgjenstand som i disse dager kan bli gave til mor, far eller en annen nærstående, er stort. Knagg til skolesekken var det en av deltakerne som hadde som sitt mål – tenke etter hvor lang den må være, hvor dypt i veggen den skal settes og hvor tung skolesekk den skal bære.

Det var ellers dugnadsspikking for å lage en skikkelig sopelime. Kvist som skal renses og formes ned til passelig tjukkelse, kjenne hvor stor forskjellen med finpynting sammenliknet med grovspikking,

Fra spikkekurset under Fossedagene 2015. Foto Bjørn BrændNoen hemmelige produkter så også dagens lys – kanskje blir det årets fineste julegaver?

Programmet til Fossedagene 2015 er snart klart for å slippes. Mye taler for at vi fortsetter suksessen med å løfte fram en tradisjonell håndverksteknikk - for å skape enkle neverarbeider denne gang - er det av interesse for publikum? Gi gjerne en tilbakemelding til redaktøren: jo@sollia.net

Se tidligere artikkel fra spuikkekurset under Fossedagene 2015 her.

Fra spikkekurset under Fossedagene 2015. Foto Bjørn Brænd 164