Høydepunkt Fossedagene 2014: Unge talenter

Publisert 20.12.2014 09:30

I flere år har tanken slumret om å skape et arrangement der unge talenter og ungdom som er under etablering som kunstnere/artister kan få en arena til å vise seg fram på. Med de endringene som hele tiden foregår skal arrangementer bli så store og helst ha trekkplastre som er kjente fra TV, at det ikke er plass for nye navn.

Fra kulturprogrammet under Fossedagene 2014. Foto Merethe UhlenØnsker å rekruttere
Fossedagene er et lite og beskjedent arrangement uten svimlende budsjetter, men med en idealistisk og entusiastisk stab av frivillige. Vi vet at de nye stjernene på underholdningshimmelen kommer som unge arbeidssomme talenter. Vi ønsker å rekruttere ungt publikum for å dekke hele spennet av årsklasser. For et samfunn som Sollia er det viktig at alle finner noe å identifisere seg med på vårt underholdningsprogram og for aktivitetene gjennom Fossedagene ellers. Det må rekruttering til på mer enn ett felt - vi som er på vei ut av tiden må bidra til at de unge som nå er på vei inn, får overlevert en levedyktig og frodig bygd. Gode innslag av kunst og kulturelle ytringer vil bidra til det.

Rondane i kunsten
Rondane i kunsten
var ett hovedtema i 2014 – et jubileumsår for nasjonalmaleriet Vinternatt i fjellene og jubileumsår for Grunnloven – i 1914 var hundreårsjubileet for Grunnloven rammen om verdensutstillingen der Vinternatt i fjellene med suksess ble vist første gang.

Ved Rondane
Det mektige diktet Ved Rondane som hadde sitt 150-års jubileum er tonesatt av Edvard Grieg. Den ene av årets unge talenter, sopranen Ingvild Gomnæs Loen, framførte Ved Rondane både under kulturprogrammet ved Fossehuset lørdag og i Sollia kirke søndag. Det ble en mektig opplevelse av innleving og framføring med en stemme som vi temmelig sikkert vil få høre i store sammenhenger framover. Ujålete og trygg, vakker og med utstråling stod unge Ingvild foran oss med en så rik sang at det er fristende å sammenlikne med de aller største.

Ekstra høytid
INGVILD GOMNÆS LOENEILERT TAUGBØL HASSELDAL

Sollia kirke holdt høsttakkefest og konfirmanttreff for 50-årsjubilantene. De unge talentene, sopran Ingvild Gomnæs Loen og baryton Eilert Taugbøl Hasseldal, ga gudstjenesten en ekstra høytid og skape gode minner fra kirkerommet denne dagen. Jon Baxendale akkompagnerte begge dagene.

Kommet for å bli
Programposten Unge talenter har kommet for å bli. Vi prøver å følge med på de ulike områdene av sang og musikk for å kunne presentere nye navn her. Men vi stiller gjerne Fossegalleriet til disposisjon for talenter på bildekunst og brukskunstområdet.

Kom med forslag
Vi vet at vårt publikum har inngående kunnskap om aktuelle talenter. Vi hører gjerne et kort begrunnet forslag til hvem vi bør invitere, og hvorfor. Send dette til jo@sollia.net.

Fra Fossedagene 2014. Foto Hans Sollid 
BB