Pågår

Publisert 01.10.2021 20:42
21 1001 Espen GrongstadDen første uka i elgjakta går nå mot slutten. Enkelte jaktlag rekker å gjøre seg ferdig denne uka, men for de fleste blir det et kjør utover høsten og mot snø og kulde. Det er kanskje i denne perioden de virkelige jegerne trår fram.
Bildet er fra jaktlaget som holder til i Vassbulia der de leier hele pakka av Mathiesen Atna, dvs rensjakt, rypejakt og nå elgjakt. 21 0928 elger på slaktplassenFra Atnlien/Vesle-Grytdalen har vi fått dette bildet av en bringe som regnes som liten bringe pga to tagger på v. side. Årets bestemmelse innen Sollia Viltstellområde om at det ikke er lov å skyte bringer med fra 13 tagger og oppover de første 14 dagene i jakta setter også jegerne på ei ekstra prøve. I løpet av disse 14 første dagene regnes to katgorier bringer: Liten bringe med maks to tagger på den sida det er minst tagger og stor bringe oppover tom 12 tagger. 
Da får vi håpe at de store "gutta" rekker å gjøre en skikkelig jobb i denne delen av brunsten slik at genene ikke går tapt. 

Send bilder
Vi oppfordrer jaktlagene om å sende bilder live fra skogen på mail hans.sollid@gmail.com. Går ut fra at de fleste har mail på sin mobil. Viss ikke bruk 991 65 970.
det er grunn til å presisere at bilden ikke nødvendigvis må inneholde elgfall, bare miljøbilder holder i laange baner.


H.S.