Ulv

Publisert 01.02.2021 12:01
ULV 
Var det ulven som Ole Arne Hagen fotograferte i Vuludalen i august i fjor som ble observert ved Brenthaugane, og senere skutt i Øyer i Gudbrandsdalen? Det riktige svaret får vi nok aldri, men etter oppholdet i Vuludalen dro ulven som ble jaktet på over til Sølnkletten-området og drepte sau i området ved Sjølisetra. Fellingslaget fulgte etter, men ingen tegn til ulven ble observert. Noen har nok hatt mistanke om at ulven har hatt tilhold i Sølnletten-området, men ingen sikre observasjoner er gjort. Den 24.november fant elgjegere et reinsdyrkadaver, (se bildet under) og det fantes ulvespor i området. SNO (statens naturoppsyn) ble tilkalt, og de bekreftet fort at dette reinsdyret var tatt av ulv. SNO fant matriale, (DNA) fra ulven som gjør det mulig å sjekke om dyret er i slekt med noen av de kjente flokkene i Sør-Skandinavia.
En uke etter funnet ved Brenthaugane blir det skutt en hannulv på 44,5kg i Hundberget ved Øyer. Ulven viser seg å være den samme som var ved Brenthaugane, vest for Gråsjøen i Stor-Elvdal. 
Denne ulven er født i Kesberg-reviret Sverige, og er dokumentert gjennom analyserte DNA-prøver i Sverige høsten 2019. Mer vet vi ikke om den nå døde ulven, før den blir observert av en elgjeger ved Brenthaugane..Så kan vi fundere videre på om det var samme ulven som viste seg fram for Ole Arne Hagen i Vuludalen. 

Rein Brenthaugen 104109