Jomsborg venter storinnrykk på Fossedagene

Publisert 04.09.2014 00:57
Dans på Jomsborg (2)Nå telles det ned. Fredag åpnes Fossedagene 2014 på Jomsborg av ordfører Even Moen – klokka 15. Da står kjøkkengjengen klar med lekre rundstykker, gilde kaker og smakfull kaffe. Huset har alle rettigheter og serverer øl og vin. Det trylles fram varme retter for de som ønsker det.
 
Men det er lørdagen selve slaget står. Jomsborg har aldri konkurrert om Michelinstjerner, men det går gjetord om både den klassiske ertesuppa og grønnsaksuppa basert på elgkraft som ble lansert i fjor. Den blir å få kjøpt også i år. I fjor ble den utsolgt tidlig på dagen. Utsolgt er utsolgt – den lar seg så menn ikke lage opp i en fei.
 
Basert på lokal, rik elgkraft og kortreiste norske rotgrønnsaker: gulrot, kålrot, sellerirot, persillerot, purre, gul løk (langreist fra Vestfold), blomkål og potet. De fleste kan dyrkes i fjellregionen og blir mer smaksrike jo høyere til fjells de vokser. Laurbærblad og pepper kommer riktig langveis fra – og smaker gjør de og  spiss på suppa setter de. Supperboller gir suppa ekstra smak og og noe å bie på. Hjemmebakte rundstykker (bare lukta gjør deg sulten) er fristende i seg selv – sammen med suppa: sublimt! Klokt nok kan du avrunde måltidet med en god kopp kaffe eller te.
 
Atna øl tisker og hvisker om en ny ølsort eller tre som skal lanseres på Fossedagene. Garantert velsmakende til supperetten – godt dessuten med litt væske i kroppen ettersom det blir varm sol over Atnbrugrenda og Rondefjella på Fossedagene. Men så er da Rondane i fokus med både Vinternattbilde i Fossehuset og knallsterkt kulturprogram lørdag.
 
Og glem ikke det lydhøre øret og godfoten hjemme lørdagskvelden. Da blir det en helaften på Jomsborg med Dalakopas jubileumskonsert og dans i nattetimene. Naturlig vis er vårt kjøkken oppe og serveringen rask og serviceinnstilt. Jomsborg anbefaler sin mat og drikke.

Dessuten er det drosjetilbud både før og etter dansefesten på lørdag. Møt opp eller ring 62460523