Storbukk

Publisert 01.09.2021 11:36
21 0901 rensjakt 2Bukken datt mandag etfa på et sted som kalles Grytroa, dvs. helt innerst i Vesle-Grytdalen.


21 0901 rensjakt 1Kristian Sæther Hemli hjelper til med bæring. Han gleder seg til dagen  han kan bære børse selv på reinsjakt.
Den vanlige runden
21 0901 rensjakt 3
Bildet: Utsikten fra bratta oppunder Gravskarhøgda. 
- Den dagen da jeg skjøt denne bukken, startet jeg  som jeg vanligvis gjør, med å gå opp til Neskamptjønnet og videre derfra nordover og opp bratta mellom Blåkampen og Gravskarhøgda. Deretter ned på Seterhøa. Det var på veg ned derfra og  i skogbannet ov'a Grytroa at jeg fikk au'e på denne flotte bukken. Det første jeg såg var det kvite skjegget som lyste opp. 
Bukken veide ikke mer enn 83 kg der den falt i 17-tida mandag. - I varmen kom det ekstra godt med at broder'n Arild og sønnen hans Kristian samt en hytteeier ble med på bæringa. Det er jo så varmt at dette måtte slkje fort.  
- Nok en flott dag i fjellet, sier Rune Hemli, og det er det ikke vanskelig å være enig i. 

P.S. Det hører med til denne historia at da Rune skjt denne bukken var han egentlig bare kommet litt over halvveis på den planlagte runde - den han vanligvis går på rensjakt i dette området. Den går videre over Vesle-Grytdalen helt i skokanten, deretter framover til Grytvola og Grythatten og avsluttes med å jakte seg framover i skogen under Grythatten. På denne ruta har han gjennom åra skutt mange rener.

Går og går
- Jeg begynner å merke at jeg drar på åra, så i bratta opp fra Neskamptjønet til mellom Gravskarhøgda og Blåkampen, måtte jeg ta noen stutte pust i bakken. Her har jeg jo før nærmest fløyet opp!. Men dette er jo jaktmetoden min; jeg sitter aldri i ro og bare går og går med drømmen om å råke borti ren. sier Rune Hemli, en av de store rensjegerne i Sollia. 

I skogen
- Jeg har faktisk inntrykk av at renen går mye i skogen enda, sier Rune ut fra at han har sett lite ren i fjellet. - Men regelen er i grunnen ganske grei; er de ikke i fjellet, så er de si skogen, sier Rune som nå fortsetter jakta på fem dyr i Snøhetta. 

H.S.