Fant drømmejobb

Publisert 23.02.2022 12:12

-       Vetle Unstad jpg  -  Jeg var skulle bare kjøpe meg ei brukt vaskemaskin i Rendalen, men det hele endte med at jeg fikk meg både ny vaskemaskin og jobb, sier en lykkelig Vetle Undstad, nyinnflyttet på Mogrenda. 

 

- Dette viser at det er fullt mulig å bo i Sollia og skaffe seg jobber via nettet, sier Vetle

- Et besøk hos Bjørnar Sørberg i Rendalen for å kjøpe ei brukt vaskemaskin, endte like godt opp med både et jobbtilbud i firmaet Experio. De har laget en app for smarttelefoner, Voice of Norway, som samler hele Reiselivs-Norge. ---Denne appen synliggjør alt fra kulturminner og andre severdigheter i hele landet, ved hjelp av video, lyd og hologram. Det var her min kompetanse passet inn.  I vår fullførte jeg en bachelor i kulturminneforvaltning ved NTNU I Trondheim, og det viste seg å være midt i blinken for Experio,  forteller Vetle.

«Ny metode»

 - Tilfeldighetene i forbindelse med kjøpet av brukt vaskemaskin hos Bjørnar Sørberg i Rendalen gjorde at kontakten mellom oss ble etablert. Da vi kom til Rendalen for å kjøpe denne vaskemaskina, viste det seg at den ikke fungerte.. - Da tilbød Bjørnar meg å kjøpe sin egen vaskemaskin, og det var under der en prøvevask der at vi kom i prat over en kopp kaffe.  - Her fortalte jeg om min bakgrunn og interesser for kulturminner, og dette fanget umiddelbart interessen hos Bjørnar Sørberg, og vi ble enige om å holde kontakten. Allerede dagen etter ringte Bjørnar og tilbød meg jobbi Experio, forteller Vetle.  

 

Fra Mogrenda

- Jobben min i Experio,  som holder til i Trondheim, er å informere  aktører som har et formidlingsbehov knyttet til kulturminner om hvilke muliheter en audioguide og Hologram fra appen "Voice og Norway" gir. Da tar den aktuelle aktøren en beslutning på grunnlag av informasjonen de har fått fra "Voice of Norway" kan vær enoe for deEt eks. her er Stor-Elvdal kom.mune.


Vetle skal jobbe fra Mogrenda.
– Jeg klarer meg med 4-G-nettet der jeg bruker mobilen som rooter. Jeg ønsker meg sjølsagt fiber, men dette holder foreløpig. Jeg sitter også noe på hjemgarden i Venabygda viss det er behov for det.  – Jeg brenner jo for dette med å formidle kulturarven vår, og jeg velger på å se mulighetene, ikke fokusere på begrensningene. Dette viser at det er fullt mulig å bo i Sollia og skaffe seg jobber via nettet.

 

Kundene

 

-         -  Jobben min i Experio blir å jobbe opp mot kundene, dvs. brukere av appen. Her ligger det jo uante muligheter med å videreføre produktet, dvs. alt innen kulturminnefeltet. Se f.eks på Sollia kirke som etter min menig er en av de vakreste og mest unike kirkene i landet. Denne bør det være mulig å «besøke» virtuelt i bilde og lyd for alle ansett bostad. Dette er bare ett av mange eksempler på hvordan kulturminner kan formidles, sier Vetle.

H.S.