FIAS støtter Fossedagene

Publisert 23.08.2016 09:30

Avtalen er i boks og plakater laget

 - Vi vil gjerne støtte Fossedagene med å stille ei toalettvogn til disposisjon under Fossedagene, sier markedssjef Hanne Maageng Olsen. Dermed blir det toalettvogn ved Fossehuset slik det har vært noen år, men ikke i fjor.

I tillegg sponser vi en rull med restavfalssekker til Jomsborg, sier Hanne Maageng Olsen slik at avfallshandteringa også der vil være slik FIAS ønsker det. Det er bare det at disse sekkene må ikke leveres til restavfallscontaineren på Atnasjø Kafe eller andre steder i Sollia. Disse sekkene må settes ut ved et leveringssted som brukes av de ordinære restavfallsrutene. Det er Fossedagenes form for gjenytelse, sier Hanne Maageng Olsen.

Feil bruk

- Jeg benytter også sjansen til å minne om at restavfallscontainerne på Atnasjø Kafe, ved Gunstadsetra og ved Øverdalssetra bare er ment brukt til restavfall fra hytter og fritidseiendommer. Vi opplever dessverre i Sollia i likhet med mange andre steder at disse containerne oppfattes som "bygdecontainere" som alle kan bruke til alt. Det ser vi ikke minst på det avfallet som plasseres utenfor containeren. Kontorstoler og gamle Jøtulovner kan neppe sies å være avfall under kategorien kjøkkenavfall fra hytter og fritidseiendommer, sier Hanne Maageng Olsen. Adressen for dette avfallet er gjenvinningsstasjonene på Koppang eller Folldal.

Men disse gjenvinningsstasjonene ligger jo ikke akkurat rett i ruta hjem for de fleste hytteeierne der mange kjører FV-27 Venabygdsfjellet - ofte på søndag kveld?

- Dette dreier seg om planlegging. Avfall som vi vet ikke er restavfall, må rett og slett settes til side og tas med på en tur til Folldal eller Koppang. Slik er systemet bare. Men dette dreier seg om planlegging, ikke minst at slike ryddeoperasjoner ikke utsettes til like før avreise. FIA har i tillegg til de  faste åpningsdagene på Koppang og Folldal også lørdagsåpent om sommeren. Nærmere opplysninger finner dere på vår hjemmeside www.fias.no  Du kan også laste ned vår app "Min renovasjon" som viser kart, priser og åpningstider.

Men de overfylte restavfallscontainerne etter f.eks. påsken da, hva gjør dere med dem?

- Her ber vi om forståelse for at vi ikke kan tømme alle containerene i hele regionen på en dag. Vi har heller ikke stor nok containerrpark til å sette ut nok til å ta disse toppene. Dette ville dessuten bli altfor dyrt og i så fall føre til høyere gebyr.

Gi oss beskjed- Men vi tømmer så fort vi kan og for disse mest utsatte punktene skjer det på første virkedag etter f.eks. påsken. Vi tømmer også rett før helge for at det skal være mest mulig plass når folk er på vei hjem. Viss det er fullt: gi oss for all del beskjed, send SMS/MMS til 404 21 626, sier Hanne Maageng Olsen, markedssjef i FIAS - Fjellregionen Interkommunale Avfalsselskap som minner om FIAS sitt slagord: Hvilke spor vil du sette?

Det er god grunn for oss alle å stille oss dette spørsmålet.

 

 

Kildesortering nytter - Vår-Sommer
 H.S.