Foran Fossedagene: Hesteskyss på lørdag

Publisert 12.08.2018 14:53

1-_NIK4377Hesteskyss på Fossedagene

Vi er glade for å fortelle at det igjen blir mulighet for store og små til å ta hesteskyss mellom Jomsborg og Vannbruksmuseet på Fossedagen 1. september. I år som foregående år stiller Eris og Martin Kjønsberg fra Kvebergsøya gård igjen med sin trille og fjordinger forspent.

 Kvebergsøya gård har et glitrende tilbud gjennom sommeren -  de lokker eventyrlystne til å bli med på en hestekjørt tur i Rondane. Det er blant de opplevelsene besøkende fra nært og fjernt kan få med seg. Det er å oppdage Rondane Nasjonalpark som turistene på 1800-tallet, blant andre de som meldte seg som medlemmer i DNT for 150 år siden.  På Fossedagen kan store gjenoppleve den gode rytmen fra hesteskoenes anslag mot asfalten, de unge kan etter en slik tur med fjordhest og vogn bedre forstå beskrivelser i den klassiske barnelitterarturen. For barn som normalt forflytter seg med motor er det en spesiell opplevelse, og det blir et minne for livet!

 Den norske fjordhesten er selve nasjonalsymbolet, og med sitt urpreg, gode gemytt, nøysomhet og sterke bygning er denne lille hesten skapt for bruk i norske fjell- og fjordbygder.

 Hvis du vil vite mer om tilbud fra Kvebergsøya Gard i Grimsbu, kan du kontakte Eris & Martin på telefon 4161 3941.

H.S.