Fullførte

Publisert 15.08.2021 22:51
21 0813 Ole Kyrre i mål Rondane 100 milesBildet: I mål i Folldal kl. 03.30
Ole Kyrre Brænd, utflytta solliværing fra Skogli, fullførte årets Rondane 50 miles. i helga. Han leverte en meget imponerende prestasjon i ei svært utfordrende løype som går opp i nesten 1500 moh med navigering på natta og med nesten sludd og mye vind. Ikke rart nesten 50% brøt løpet under sånne forhold.
Første
- Det var første gang jeg deltar i noe slikt, kanskje blir det min siste, medgir Ole Kyrre der han sitter og jobber på hjemmekontor fra sitt barndoms hjem Skogli i Atnbrua. - Men det gikk jo egentlig fint når det gjelder skader på meg og utstyr, sier Ole Kyrre.
Start
Starten på Rondane 50 miles går fra Nedre Dørålseter og følger derfra løypa til Rondane 100 miles, dva. gjennom Langglupdalen til Bjørnhollia, videre derfra til Straumbu. Så følger liksom den største "kneika" opp over Skjeralen til Breisjøseter. Videre derfra til Follandsvangen, Bjønnsetra, Grimsbu og tilbake til Folldal sentrum. Bare stigningen opp fra Straumbu og gjennom Gravskaret er på godt over 750 høgdemeter og kan ta kreftene fra noen og enhver. Spesilelt på lørdagens "føre" der løperne oplevde antydning til sludd fra Follandsvangen og nordover.
Service
- Jeg hadde hjelp av far Kyrre og onkel Geir Brænd som stilte opp både på Straumbu og på Breisjøseter. Dit syklet de i inn fra Sjølisetra.
Alene
- Løpet er ganske spesielt siden i alle fall jeg løp alene hele turen. Når du begynner å føle deg litt nedkjølt, natta er svart rundt deg og du sjøl er ansvarlig for å finne rett veg, er dette ganske spesielt. Heldigvis bruker vi GPS-klokke med tracking som hekle tider forteller deg om du er på rett spor.
Mål
- Det var godt å kunne gå i mål i halv firetida søndag morgen. Nå mandag føler jeg meg egentlig i fin form. Beina holdt bra og i mårrå tror jeg beina blir vanlige folk att, sjøl om dom i dag kan virke litt støle.
Grunnlag
-Jeg har jo syklet en del tidligere og har jo syklet hjemmefra ved Stavanger tur/retur. Men sjølve konkurransemomentet i denne samenhengen betyr ingen ting. Jeg bruker den som ei gulrot for å trene og holde meg i form.
Forberedelsene
- Jeg hadde hørt om dette løpet i fjor høst og begynet da å forberede meg. Utfordringen var å konvertere sykling mot løping. Men det gikk fint. I sommer gjorde jeg meg en sykkeltur i Sølndalen der jeg gjorde meg kjent med dler av den siste delen ned til Grimsbu. Det kom godt med for fra Follandsvangen var natta beksvart, det begynte å røyne på med kreftene og det gjaldt å ha nok energi til å navigere. Ispedd litt antyding til sludd i lufte, gjorde denne delen utfordrende, sier Ole Kyrre som medgir at en må være litt hard i hue" for å gjennomføre noe slikt. - Med han var nok enda hardere han som kom mål som siste mann på Rondane 100 miles kl. 18 i går kveld etter drøye 35 timer ute i løypa., sier Geir.
21 0813 Ole Kyrre passering Straumbu Rondane 100 m
Bildet: Ole Kyrre ved passering Straumbu.

H.S.