Har trua

Publisert 16.06.2021 21:23
21 0609 fam på Tangen- Vi har trua, sier Iben og Rasmus, de nye eierne og driverne på Tangen Gard og Hytteutleie. Sammen med barne Karl (snart fire) og Tølløv (to år) er de i full sving på Tangen.

- Vi vet at det er store oppgaver som ligger foran oss. Men her er det bare å bøye nakken og gnu på, sier de to. De bodde jo i Sollia for tre år siden - på andre etasje i Sollien Handelsforening - mens Rasmus studerte på Evenstad. Iben livnærte seg og familen med småjobber, bl.a. på Joker'n til Jørn Sverre.

Ellen
- Det var Ellen Marie Tangen som kontaktet oss om å kjøpe Tangen, sier Rasmus. Etter først å ha svart nei, bestemte vi oss i romjulen for å satse på Tangen. - Vi har jo alltid ønsket oss tilbake til Sollia. Nå er vi kjempeglade for å være tilbake. Her har vi følt oss hjemmeså fort vi kom, sier de to.

Bakgrunn
- Vi vil fortsette drifta med geitebesetningen sammen med hytteutleie. Vi har noen planer for videre satsning, men det får vi komme tilbake til., sier Rasmus. Samtidig håper vi på å få utnytte vår kompentanse slik at dette tilsammen kan danne et godt grunnlag for å drive på Tangen.

Rasmus Winther Kristensen (31) er født og oppvokst i Danmark med norsk mor og dansk far.
I 2013 flyttede han til Bø i Telemark hvor han tok en bachelorgrad i Økologi og Naturressurser. I tillegg har han tatt skogfag ved Evenstad skogskole. Det gjorde han mans de bodde på Handelsforeningen. Her kjørte han sammen med to lærere fra Sollia som jobbet på Koppang. Der hadde han stående sin enge gamle bil til ferden videre. 
Rasmus driver eget firma hvor han jobber med tradisjonshåndverk.
Gardsdrift er ikke uvant for Rasmus da han hele livet har hatt interesse for og jobbet med landbruk både i Danmark, Norge og Canada.
Iben Wermuth Andresen (28) er født og oppvokst i Danmark.
I 2013 flyttet hun til Norge, og tok en bachelor i friluftsliv, kultur og naturveiledning i Bø i Telemark.
Etterfølgende flyttet hun sammen med Rasmus til Sollia og bodde der i 2 år.
Nå tar hun en bachelor i spesialpedagogikk ved universitetet i Sør-Øst Norge, på Notodden.

Flere
- Nå ønsker vi at flere kan flytte til Sollia og se mulighetene der, sier Rasmus. - Vi trenger unge familier med barn til å sikre drift av barnehage og skole. Sammen vil vi kunne skape et miljø for utvikling og trivsel.

Bildene er fra seterflyttinga opp på Øverdalssetra der geitebesetningen fra Tangen lenge har hørt hjemme.
 
21 0603 eierne

21 0603 vel framme
21 0603 på tur til setra