Kjempeoppslag for Rondane Gjestegård

Publisert 13.10.2012 12:06

Faksimile fra Dagbladets oppslag fredag 12.oktober.Rondane Gjestegård fikk et to siders kjempeoppslag under opplevelser i gårsdagens Dagbladet der de skamroses for sine raffinerte retter, bl. a. basert på lokale råvarer som geitekje og elg. Spesielt framheves kveldens måltid med kje (geitekilling) i jerngryte som et skoleeksempel på kortreist mat all den tid geitekillingene kommer fra Prestgarden. Men det hele starter opp med lefserull med røye og kapers med lokalr Rypeøl fra Atna som inngang til kveldens måltid. Hovedretten kje i jerngryte er et kapittel for seg før dessrten serveres. Og mer kortreist mat finner en vel ikke. Rabarbrakompott toppet med jordbærsobet med følge av litt portvin, og måltidet er avrundet.

Elg i verdensklasse
Journalisten Ole C.H. Thomassen i Dagbladet var lovet noe med elg. Det fikk han til gangs morgenen etter i form av en Elgcarpaccio a la Rondane Gjestegård.
Hør bare hva han skriver:
"Kan den bli som orignalen, den i Harrys bar? Rått oksekjøtt, løvtynt skåret, ble første gang servert i Harry's bar i Venezia, og er oppkalt etter maleren Vittore Carpaccio. Morgendagen var vel verdt å vente på.
Løvtynne skiver av elgkjøtt med følge av lune valnøtter, ristet i det klare smøret som du får når du koker rømmegrøt.
Elgcaaccioen har også blitt bestrødd med tørkede, knuste tyttebær og noen tynn striper balsamiosirup, parmesanflak og en klatt tyttebørsyltetøy i midten. 
Smaken av denne symfonien er himmlsk. fabelaktig dybde og lang ettersmak,
Dette må være verdens beste carpaccio. herlig godt. helt rått, og verdt hele turen." 

H.S.