Med fjellet som resonans

Publisert 07.09.2014 00:43

Frosta 2014 (15)-001Bilder av Gudlaug Blæsterdalen er etterspurte, og flere gallerier ønsker å få henne som utstiller. Men det er svært sjelden Gudlaug stiller ut.
Sist gang var for to år siden
.

Den gangen hadde hun  separatutstilling under festspillene I Elverum. Fossegalleriet på Jomsborg er derfor stolte av å kunne presentere hennes bilder under Fossedagene 2014.

I motsetning til broren Ståle, som har livnært seg som billedkunstner hele sitt voksne liv, har Gudlaug sitt lønnsarbeid ved Røros Voksenopplæringssenter, der hun arbeider med spesialundervisning på full tid.
Så dette er en sjelden anledning til å se noe av det Gudlaug arbeider med som billedkunstner. Ikke minst er det første gang søsknene Gudlaug og Ståle Blæsterdalen stiller ut sammen!

- Det er spennende og inspirerende å stille ut sammen. Særlig i dette dalføret, ved foten av fjellene som preget dem i oppveksten, sier Gudlaug.
De vil være til stede på åpningen. Her vil kunstnervennen Øyvind Storbekken presentere kunstnerne og deres utrrykksform. Musikk innslag blir det også.

Forberedelsene fram mot utstillinga har for Gudlaug blitt veldig amputert  pga en fallulykke med påfølgende hjernerystelse.

Gudlaug sier til sollia.net  at særlig de gamle veideristningene har vært spesielt interessante for henne , -kanskje fordi Hun  sjøl ER jeger.

Fredag 5. kl 1500 åpner salgsutstillingen i Fossegalleriet på Jomsborg. Vi er sikre på at publikum vil ha mye å glede seg til.