Ny doning

Publisert 10.03.2021 20:08

21 0310 løypemaskinBreisjøster turisthytte mellom Sollia og Alvdal har anskaffet ny doning for både transport av varer, men også for sporlegging inn til turisthytta. I dag hadde Håkon Magne Skjøren sin første tur med den nye løypemaskina.

- Vi har fram til nå hatt ulike kjørertøy for denne transporten, noe som har vært svært i drift, sier Håkon Magne Skjøren. - Med den nye maskina som er utstyrt med en dieselgjerrig motor i motsetning til den gamle militære beltevogna som hadde en meget "tørst" bensinmotor for å si det mildt - Dette gir en både driftsmessig innsparing og en miljømessig gevinst, sier Håkon Magne.

Fikk prøve seg
Håkon Magne fikk virkelig prøve både seg sjøl som sjåfør og den nye maskina under sin første tur i dag. Skikkelig hardvær var det som måtte til

Flotte spor
Han håper i tillegg at de de fine skisporene helt inn til Breisjøseter kan friste til flere dagsturturister. En tur på 25 km tur/retur fra Atnasjø Kafe skullle i så måte være en ideell distanse for en dagstur med ei tursthytte som et mål halvvegs. For ikke å snakke om at sjølve løypeprofilen gir lange sammenhengende utforkjøringernår en først har kommet opp til Blåsten, spesielt den på slutten av turen tilbake ned mot Sjølisetra.