Ny suksess for Fossedagene

Publisert 08.09.2014 00:22

_JO11634Bildet viser et lite utsnitt av publikum på bakken ved Fossehuset

Det strømmet på med folk hele dagen, ved Fossehuset , i Fjøsgalleriet, Jomsborg og ved de nye og svært vellykkede aktivitetene for unger.

Biler i mange hundretalls parkert over hele grenda. Bare blide folk og prgrammet gled velsmurt og med stram regi som under kulturprogrammet. Beate Eriksen gjorde det både elegant, morosamt og rutinert. Ektemannen Toralv Maurstad, Eilert Taugbøl Hasseldal og Ingvild Goms Loen med pianofølge av Jon Baxendale. Mange måtte tørke tårer etter fremrtagende scenekunst og vakker sang.

Ordfører Even Moen sa bl.a. i sin takketale som han ledsaget med en gavesjekk på 20 000 :

- Fossedagene har som sin målsetting å formidle og vise fram ukjent og kjent stoff fra vårt lokalområde. Det har vært en ledetråd i alle de 20 åra som Fossedagene er arrangert. Men i særdeleshet har Fossedagene de siste 12-15 åra vise en bredde fra vår historie som bare et fåtall har kjent til fra før.  

 

 - Vi som er i ledelsen av Stor-Elvdal kommune er både imponert og takknemlig for den entusiasme, kyndighet, mot og standhaftighet som en liten gruppe ildsjeler her i Sollia viser ved å gjennomføre et så stort og profesjonelt arrangement som Fossedagene – hvert år som innledning til høsten. Vi – publikum – høster næring til å møte vår lange vinter og år som kommer. Vi bærer med oss rike minner herfra.

 

 - Takk også til alle dere som kommer langveisfra for på profesjonelt vis å bidra, for å bringe levende pust til vårt fjellnære folk – bofaste, hyttefolk og tilreisende. Dere skal alle vite at dere blir husket og blir en del av vår lokale historie.  

- Fossedagene er et kjempeløft for ei lita bygd. Fossedagene ville ikke vært mulig uten stor dugnadsinnsats og hjelp fra mange hold. Takk til alle især.  

Dere kan tro det eller ei – Fossedagene arrangeres uten direkte bidrag og økonomisk støtte fra staten, fylket og kommunen. Det er en bragd – vel uten sidestykke med et så stort arrangement.

 

 

 

Derfor har jeg den glede å overrekke en sjekk på 10 000 kroner til Vannbruksmuseet og 10 000 til Lokalet Jomsborg som også er 100 år i år – det tilsvarer 1000 kroner per år. Bedre valuta for pengene får vi sjelden i Stor-Elvdal kommune.

 

 

- og på vegne av alle takker jeg nok en gang for en god opplevelse.