Ola med bok

Publisert 22.11.2021 15:35

21 1120 boklansering Ole BlæsterdalenOla Blæsterdalen med bok

 En bokutgivelse er ei storhending – i alle fall når forteljaren er 98 år gammel – snart 99 (i mars)
Når boklansering attpåtil markeres med lokal musikk og dans og med den samme Ola først på dansegølvet, ja, da bli dette mildt sagt ei storhending.
Ole Blæsterdalen er kjent for sollia.net sine lesere med gjennom flere artikler/fortellinger gjennom åra.
Nå er hans fortellerkunst samlet mellom to stive permer – dvs. i utvalgte tekster i boka «Fjellgardsliv»
Ole Blæsterdalen sitt lange liv, hans livsverk og livsutfoldelse og virke på en fjellgard i Nord Atndalen ligg til grunn for boka.
Her er både gards- og slektshistorie, men også fortellinger om mangt som gir grunnlag for verdifulle refleksjoner for oss som lesere.

Bildet: Fra v. Gudlaug Blæsterdalen, Ola Blæsterdalen og Bjørn Brænd fra Sollia Forlag

Boka gir uansett ideologiske refleksjoner om utnytting av lokale ressurser.
Arven fra fortida er det som er grunntonen i boka, hele tide med framtida som perspektiv.   

 
Lanseringa

Lanseringa av boka skjedde i Folldal Bibliotek i regi av Folldal Mållag som «bare» er to eldre enn forfatteren Ola. Leder Kristine Prestmoen Tallerås var overveldet over frammøtet.  Hele 90 personer var møtt fram.
Bjørn Brænd fra Sollia Forlag presenterte boka, dattera til Ola Gudlaug Blæsterdalen fortalte om arbeidet med boka og om arven etter far sin. Ynge Rekdal – «som er i lag me’ ho Gudlaug» - har vært redaktør. Målformen er et dialektnært nynorsk – lett og lekende. Ola Blæsterdalen en tok sjøl ordet og takket alle som hadde bidratt til denne bokutgivelsen, ydmjuk og beskjeden på egne vegne – som vanlig.

Yngve Rekdal bidro med sang, og Folldal Spelemannslag bidro med musikk, både under sjølve lanseringa og under dansen etterpå. Og her var Ola og Gudlaug først ut på gølvet – danseglade som de bå’e er..
Folldal Mållag spanderte gratis kaffe og kaker på ekte bygdavis, og de fleste som var det hadde med seg ei signert bok da de gikk att.
Sjå vedlagte video her