Solliaysteriet - en realitet

Publisert 23.05.2018 13:09

Endelig kan de forlate startblokka og sette alle krefter inn på å bygge drømmen, et ysteri i Sollia. I dag reiser de til banken på Koppang og ordner de siste formaliteter. Dermed har Sollia og Øverdalen fått sitt lenge etterlengttete ysteri og de fire har fått et bevis på at det nytter å skape noe nytt med utgangspunkt i landbruket i Sollia..
Kvartetten på bildet fra v. - fra v. Tanja Vaaler, Ellen Marie Tangen, Hans Bondal og Stein Vaaler på hhv Prestgarden og Brenna kan nå få omsatt geitmjølka si i form av lokalmat, en visjon de har båret på lenge.
Gjennom hardt arbeid har prosjekltet med Solliaysteriet fått støtte fra Inovasjon Norge til både sjølve ysteriet og til markedsføring. I tillegg kommer tilskudd fra Stor-Elvdal kommune og legatstyret i Stor-Elvdal samt gaver og tilskudd fra lokale næringsaktører og privatpersoner, som alle har trudd på dette prosjektet.

I gamlebutikken
Ysteriet skal holde til i de gamle erverdige butikklokalene til tidligere Sollien Handelsforening. Vi skal gjøre om litt utvendig også slik at det kan være mulig å sitte nedpå og få seg en kaffekopp når en besøker ysteriet og utsalget der, sier Ellen Marie.

Heiagjeng
- Det har vært veldig inspirerende å ha møtt så mange velvillige personer gjennom denne prosessen. Erik Trøen i Sparebanken 1 Østlandet på Koppang er en av disse "heiegutta" der både ordfører i Stor-Elvdal kommune såvel som fylkesråd har bidratt. Nevnes også bør Espen Andre Kristianen i Sør-Østerdal Næringshage, sier Ellen Marie. Det er også all grunn til å nevne alle de mindre bidragsyterne i form av enkeltpersoner og firmaer som har støttet oss.

H.S.