Vetle klar for

Publisert 30.12.2021 10:36
21 1226 ny eier butikken på Mogrenda Vetle Unstad
Bildet: Den gamle butikken til Inga og Kåre Uthi ser vi ned t.h. på bildet. Bak ser vi Mogrenda Samfunnshus. På den andre sida av vegen for butikken ser vi garasjene til Kåre Uthi ( han drev med lastebil og buldowser). Bak disse garasjene skimter vi det som i sin tid var Ringeby Kafe som Ingrid og Bjarne Nesset i sin tid drev. Bak ser vi Storbekkmoen gard. og helt t.v. i bildet ser vi elva Atna med det som kalles Tangsida  t.v. 
Vetle Unstad (27) er nyetablert på den gamle butikken etter Inga og Kåre Uthi på Mogrenda. - Jeg valgte å gå litt offensivt ut på Facebook fordi jeg gjene ville kjøre meg til kjenne ovenfor nærmiljøet her på Mogrenda. Det var ekstyra artig å få slik respons på FB bl.a. fra de som i sin tid hadde hatt denne butikken som sin nærbutikk.
Her lure jeg på om noen kan fortelle meg om når denne butikken ble åpnet og når den ble lagt ned ?
Spennende
- I det hele tatt er jeg veldig interessert i stedets historie. Jeg er nemlig utdannet kulturminneforvalter. Men først og framst har jeg planer om å etablere meg her og over tid satse litt på overnatting til turister oppe i 2.etasjen og i hytta på eiendommen. 
Lokalmat
- Dessuten håper jeg på å kunne åpne for salg av lokalmat, sier Vetle som er fra Venabygda der foreldrene driver gard. 
I det hele tatt må jeg vel si at dette med å bosette seg på Mogrenda er mitt bidrag til å holde liv i Distrikts Norge, sier Vetle Unstad. 

H.S.