Flinke atndøler

Flinke atndøler
Atndalen med utsikt mot Ledsageren

De som har vokst opp i Atndalen får ikke mye gratis. Her må du hjelpe deg sjøl hvis du vil opp og fram, men det er ingen ulempe, snarere tvert i mot: Denne uka er det to dyktige atndøler som fortjener litt oppmerksomhet.

Birkebeinere på vei over fjellet Foto: Emil Sjåstad Nyeng

Den ene er Ingunn Andreassen som på søndag gikk Birkebeinerrennet på 3 timer og 40 minutter og ble nummer 4 i klassen for kvinner 30-34 år. Birkebeinermerket, som bare de aller raskeste i løypa får, har Ingunn tatt hele 8 ganger og i fjor ble hun best i sin aldersklasse.

Forresten gikk faren hennes, Olav Andreassen, også Birkebeinerrennet, men ble slått av dattera med 22 minutter. Han begynner å dra på åra så det er jo ikke noe å fortvile over. Dessuten greide han merket for 7. gang og er nok fornøyd likevel.

På rypejakt

Det er også verdt å nevne at Ingunn gjør det veldig godt på jaktprøver når hun ikke er på jobb som fysioterapeut på Koppang.

Otto Trønnes er forholdsvis sprek han også, men her får han omtale på grunn av at den boka han har vært redaktør for, "Etterretningsanalyse i politiet", ble utgitt for få dager siden. Otto har en mastergrad i statsvitenskap fra NTNU. Han har tidligere jobbet med taktisk militær etterretning både i Norge og i utenlandstjeneste. Nå jobber han i Oslo politidistrikt og har blant annet vært fagansvarlig for etterretning og avsnittsleder ved analyseavsnitt. Du kan lese mer og bla i boka her.